A gyengült Philadelphia ismét leesett. Griffin előadása megállította

A Detroit és a Philadelphia feszült összecsapása fényes csillagot mutatott. Blake Griffin egyenlő 50 pontot szerzett – ez az idei NBA első ötvenének, valamint az egykori vázlatvezető személyes rekordja.

Griffin eddig összesen 47 pontot kapott. Kedden azonban 35 lövésből 20-at módosított, köztük öt hármat, 14 lepattanót és hat gólpasszt adva. Ezenkívül 35 másodperccel a rendes idő vége előtt 120: 120-ra kiegyenlített és párbajba küldte a túlórát. A vendégek, J. J. Redicknek köszönhetően megfordították a gólt, de Griffin visszatért. A szabálytalanság ellenére 1,8 másodperccel a támadás vége előtt megváltoztatta a támadást, és úgy döntött, hogy szabadon dobja a labdát.Nagy győzelem számunkra, de tovább kell lépnünk ”- mondta Griffin, dicsérve a csapat légkörét. „A tavalyi szezonban gyakran láttam, hogy a srácokat verték előre. Most mindenki pozitív maradt, ami nagyszerű. ”- tette hozzá.

Reggie Jackson 23, Ish Smith 21 pontot nyújtott Griffinnek. Andre Drummond 14 pont mellett 16 lepattanót szerezett.

Joel Embiid mindkét döntő cselekedetben megvédte a Griffint, ezzel egy 33-szoros ponttal, 11 lepattanóval és hét gólpasszal elrontva az egyébként jó mérkőzést.Az utolsó támadásban azonban a kameruni csap nem sikerült, és Griffin pártja nem rontotta el a pártot. : 130 hat másodperccel a vége előtt, de még ez sem volt elegendő a győztesek megnyeréséhez. Nikola Jokič mindössze 23 percig játszott, 14 pontot, 12 lepattanót és hat gólpasszt kapott. Összesen nyolc játékos szerez kétjegyű pontokat, a 19 pontot játszó Jamal Murray uralta őket.

A mérkőzés legjobb gólt szerzett 20 ponttal, Marvin Bagley, a Sacramento újonnan jövedelmezője.Kilenc lepattanót adott hozzá, és öt blokkkal rontotta egy gyenge védő hírnevét.A New Orleans-i pelikánok 131 és 149 pontot szereztek a nyitó két játékban. Ezúttal az LA Clippers 116-on tartotta őket, de elvesztette. A döntő volt a harmadik negyedév, amikor a hazai csapat megmutatta a 23: 6-os vonalot, és két számjegyű vezetést szerez. Anthony Davis 34 pontot, 13 lepattanót és öt blokkot szeretett.

Elfrid Payton 20 pontot adott, Nikola Mirotič nem kötötte be a 30 pontos meccset, „csak” 18 pontot szerzett, amikor mind a hat hárompontos lövést elmulasztotta, és 12 lepattanót kapott.New Orleans 2010 óta első ízben nyert a szezon első három játékát. Tobias Harris volt a legjobb Clippers-gólszerző 26 ponttal, Danilo Gallinari 24 ponttal, Patrick Beverley hármas dupla támadással, 12 ponttal, 10 lepattanóval és nyolc gólpasszal.

Denver – Sacramento 126: 112 – Detroit – Philadelphia 133: 132 az ET után – New Orleans – LA Clippers 116: 109