A karrier véget ér, nem az élet. Köszönöm mindenkinek. Spartan Mavuba búcsút ad

A 2014-es brazil világbajnokságon játszott, ünnepelte a francia liga címét, és amikor évek óta jó híreket mondott a kapitánynak Lille-ben, a nézőtéren több ezer rajongó költözött.

felejthetetlen karrier. És azért is, mert harmincháromra jött. És azért is, mert olyan időben jött, amikor a csapat a legrosszabb szezonon ment keresztül a független cseh történelemben.

“Köszönöm Sparta, Bordeaux, Lille, Villarreal és a francia nemzeti csapat” – tette fel a csapatokat.

„Szeretnék köszönetet mondani az összes edzőnek, aki vezetett engem.Az összes csapattársak és az emberek, akik gondoskodtak rólunk a klubokban – írta a Twitter-fiókján, amely 643 000 embert követ. És köszönöm a rajongókat, akik jó és rossz időkben támogattak. ”

Születési anyakönyvi kivonatában„ született a tengeren ”. Régen beszélt róla. “Egy hajón születtem, amely titokban vitorlázott egy éjszaka Nyugat-Afrika partjainál, és 1984 márciusában érkezett Marseille-be.” Ricky atya Zairét képviselte, és amikor az Atlanti-óceánon vitorlázott, a folyóba fordította Rio fiát, aki Bordeaux-ban kezdte pályafutását.Mikor huszonhárom éves volt, Villarreal nyolc millió eurót adott neki. De csak 2007 őszén maradt ott, és Lille felé indult. Ezután nyáron 7 millió euróért vásárolta meg.

És szép évei voltak Lille-ben. Kilenc gyönyörű év. Amikor 2011 májusában felvett egy poharat a francia bajnokhoz, csapattársai voltak Eden Hazard, Gervinho, Cabaye vagy Rami körül. . Védő középpályás, kísérteties, praktikus.

11 játékot játszott, egy másik pedig az Európai Liga minősítésében, kettő pedig az otthoni kupában. Az utolsó alkalom, amikor Spartát játszotta, március 4-én Brno ellen (1: 1) volt. A 19. körben volt, miután a klub vezetése visszahívta Andrea Stramaccioni edzőt.Az új edző, Pavel Hapal ismét a Mavubát vette a padra. az új szezon kezdetén a klub vezetése azt mondta neki, hogy már nem számít rá. Sparta betartotta.

Ha az átruházási időtartam végéig nem kapta meg az új megbízás ajánlatát, ő és Sparta megállapodtak abban, hogy a szerződést korán megszüntetik. És néhány nap múlva végül abbahagyta a labdarúgást.