A Real Madrid ünnepli a tizedet. Nem mentesítette magát vidámnak: elégettem

A cseh Pivotman Merry nem akadályozta meg a trón elvesztését három ponttal és öt lepattanóval. Életszezonban, ahol a főszereplő volt, Fenerbahce , a legjobb lövője, valamint a tökéletes Euroliga csapat tagja, nem fejezi be a győzelmet.

27 évesen Veselýnek két ezüst és két negyedik helye van a tavalyi cím mellett. Annyira egyértelműen a legeredményesebb cseh versenyben, amelyet csak Jiriz Zizdek nyert 1999-ben és Lubos Bartoň 2010-ben.

“Nem könnyű a döntőbe jutni, így a második hely a siker, de sajnálom ez annál is inkább, amikor olyan közel voltunk – mondta Vesely. “Ezenkívül a döntőben égettem, úgyhogy azt hiszem” – vallotta be.

Veselý nem csinált ebben a szezonban a madridi csapatban.A harmadik mérkőzésen két gyors hibával az edző 100 másodpercig visszavonta őt.

„A bírák néhány helyzete érdekes volt. Ritmustól fogott meg. Megpróbáltam visszaszerezni, de nem sikerült. A második félévben hiányzott a három könnyű golyó a kosár alól, nem kapok sokat. Én csak leégettem, “nem rejtette el a saját teljesítményének elbűvölő csalódását. A Real sokkal pontosabban játszott, és a második részben nyolc ponttal vezetett.De akkor a török ​​csapat megtartotta Nicolo Melli-t, aki a második részében 28 pontjának első 11-ét adta, és főként a Fenerbahce-nak a félidőben, szűk vezetéssel.

Hozzájárulás ehhez is, Veselý nagyon jó védelmet mutatott, és többször védte a leghasznosabb Luku Dončičét. A Csillagflotta Nikola Kalinic volt, aki jó munkát végzett és 15 pontot tartott, Dončič pedig más játékosokat, különösen a 17 pontot képviselte Fabien Causeur, míg Melli a másik oldalon volt. egyedül.

A Real a harmadik és negyedik negyed fordulóján ismét megszökött, és ezúttal nem engedte meg, hogy a Fenerbahce megfordítsa a játékot.A következtetés a legnagyobb csillagok nélkül jött létre, amikor Llull és Dončić egyrészt a Veselý és a Gigi Datom a másik oldalon, a török ​​csapat reményt hozott az utolsó pillanatban, hogy Bobby Dixon 78: 81-re csökkent. másrészt Trey Thompkins megnyerte a támadást, és úgy döntött, hogy Európa legjobb klubja lesz.

“Még mindig hittünk a fordulatban, de a vég nem volt probléma. Az egész mérkőzésen volt. Nicolo Melli magának kellett játszania, és senki sem tette hozzá.Csatlakoztatni akartam, de nem sikerült, “tette hozzá Veselý.

A madridi mezõt szintén a korábbi Nymburk Chasson Randle jutalmazta, de nem érte el az utolsó négyet egy forgalmas csapatban. Csak 19 éves Dončič befejezte a tökéletes szezonját, és a legjobb fiatal és a hosszú távú rész leghasznosabb játékosának a trófeát a leghasznosabb Final Four játékoshoz adta.

Bronz megnyerte Žalgiris Kaunas aki meglepően megverte a legyőzött félfinalistokat a CSKA Moszkva 79:77 bázisának győztese ellenére, az utolsó negyedévben 21 pontos árrés ellenére. Az orosz klub nagy döntőjét Mikhail Kulagin vezette, az utolsó részben 11 pontot adott be 14 pontjából.Othello Hunter 14 ponttal és nyolc lepattanóval segített neki.

A litván egész érem 19 év után ünnepelte visszatérését az elit között. Paulius Jankunas kapitány 15 pontot és öt lepattanót segített, a szerb játékos Vasilije Micič visszapattant 15 pontra, négy lepattanót és négy segítőt.