A Rio Olimpiát a tiszta sportolók számára biztosítják, mondja a BOA

A brit olimpiai szövetség osztja az 591 brit versenyző aggodalmait, akik azt írják a Világ Doppingellenes Ügynökségnek, hogy sürgősen tegyenek többet a kábítószer-csalások leküzdésére, de ragaszkodik ahhoz, hogy a Rio Games védett legyen a tiszta sportolók számára.

p> A BOA vezérigazgatója, Bill Sweeney elmondta, hogy szimpatikus a nézeteikkel szemben, de biztos abban, hogy a sporttestületek fokozzák erőfeszítéseiket, hogy elkapják a teljesítménynövelő drogokat használó sportolókat.

A sportolók versenyezni akarnak egyenlő versenyfeltételek mellett, és a levél azt mutatja, hogy arra biztatják Wadát és az IAAF-t, hogy a lehető leghatékonyabb lépéseket tegyék meg a helyzet tisztítására “- mondta Sweeney egy eseményen, amely 50 nappal az olimpiai játékok előtt kezdődik augusztus 5-én. “Mindannyian meg akarjuk győződni arról, hogy a játékokat a tiszta sportolók számára biztosítják, és a retrospektív tesztelés azt mutatja, hogy komolyan veszi a Nemzetközi Olimpiai Bizottság.Senki sem akarja tisztességtelen előnyöket látni a sportban, és úgy vélem, hogy a játékokat védeni fogják a tiszta sportolók számára. “Sweeney nem volt hajlandó elmondani, hinné-e, hogy az orosz sportolókat vissza kell engedni a nemzetközi versenybe, amikor a Az IAAF, az atlétika irányító testülete, pénteken dönt a bécsi sorsukról.

“Valójában nem számunkra azt mondjuk meg, hogy mi a döntés, vagy mit szeretnénk, ha a helyes döntés születik “- mondta. “Ha vannak olyan oroszok, akik versenyeznek a játékokban, eléggé magabiztosak vagyunk, hogy alaposan megpróbálták őket, és azt hinné, hogy a megfelelő körülmények között versenyeznek.” Sweeney újabb pénzeket kért hogy meggyőződjék a Puerto Puerto-vérzsákok azonosításáról, amelyeket kedden a spanyol bíró doppingellenes hatóságoknak adtak ki. – Jó lenne – mondta. “Ez egy kicsit olyan, mint a bűnözők felkutatása a DNS-teszt megjelenése után.Tényleg egyértelmű üzenetet küld a sportolóknak – nem tud elrejteni. “Az orosz olimpiai bizottság sportolók bizottsága Thomas Bach elnökké írt, kérve tőle, hogy engedélyezze a sportolókat, akik soha nem sikerült kábítószer-tesztet folytatni a Rio-ban.

“Olyan sportoló joga, aki soha nem sértette meg az Olimpiai Játékokon meglévő szabályok valamelyikét,” 10 olimpiai érem-győztesek. “És ezt a jogot teljes mértékben támogatjuk.” A levél azt mondta Bachnak, hogy az orosz sportolók mindig “teljesen és feltétel nélkül támogatták” a NOB zéró tolerancia-megközelítését a dopping elleni küzdelemben. “Teljes mértékben támogatjuk a büntetést azok számára, akik csalárd módon próbálják megtiltani a tiltott gyógyszereket” – tette hozzá. “Egyedül kell felelősnek lenniük, mert a tisztességtelen emberek csalása nem veszélyeztetheti a többi ártatlan fickó sportolók karrierjét, és foltot adhat hazánk jó hírnevének.” “Mint tudod…minden orosz sportolót, aki hogy részt vegyenek a Rio-i Játékokon, legalább három további független doppingellenőrzésen esnek át, a csapat a nemzetközi doppingellenes hatóságok folyamatos felügyelete alatt áll, és senki sem lesz a doppingról az olimpián.Kérem, tudassa velünk, mit kell tennünk annak érdekében, hogy biztosítsuk az olimpiai közösségnek a dopping elleni küzdelem iránti elkötelezettségünket.

“Mi vagyunk az orosz sportolók, remélik, hogy hazánk nagy történelme és hozzájárulása Az olimpiai játékok és az olimpiai mozgalom nem kerül veszélybe. “