A Universal Universe Šmídl az olasz Ravenna felé tart

Matěj Šmídl április elején nehéz volt. Miután elhagyta Ostravskát az extralig negyedik döntőjében Liberec 1: 3-ban a játékokban, elindult Petra barátjának a húsvéton Prágában…”De azt mondták, hogy a második nap a képzés Ravennában – Azt mondta. – De minden dolgom volt Ostravában, így vissza kellett mennem a csomagolásra és elszállnom. ”

Az olaszok érdeke meglepte őt. “A szezonom nem volt túl jó. Tavaly rengeteg ajánlatom volt, de fokozatosan lecsökkentek, mert nem az én oldalam volt – ismerte el.Visszatért haza anélkül, hogy tudta volna, hogyan érte el a teszteket. “De körülbelül húsz perccel a prágai kirándulás után az ügynök engem hívott, hogy két évet akarjak,” mondta Šmídl, a Chiara Castagnetti képviseletében.

A klub véget ér. – Még nem írtam alá a szerződést Ravennában – mondta. – De izgatott vagyok. Elsőbbséget élveztem az olasz A1-es sorozathoz. Az álom valóra vált. ”

Egyikük már megtette – játszik Ostravában, ahol a modellje és a letovický honfitársa, David Konečný dolgozott. – A kis álmom volt, amikor elkezdtem.Emellett Jaroslav Tomas edző is Ostravában volt, aki vezette Dávidot, ami egy másik oka annak, hogy inkább Ostravába akartam menni Brno helyett, ahol közelebb lennék a házhoz. ”

Mi volt a tevékenysége? az Ostrava klubban? “Sok évet adtak nekem Šmejkal edzővel” – mondta az edző, aki tavaly Ausztria felé indult. “Olyan edző volt, aki felemelte, megmutatta nekem, hogy mit jelent a röplabda.”

A sebesült váll és egy szakadt ujj megütötte az elmúlt szezont. “Az idei bajnokságban végül egészséges voltam, de nehéz volt. Nem értettem mindent az edzővel (Jan Vaclavik) és a felvevővel (Mateusz Biernat). Egy kicsit küzdöttünk, de örülök, hogy ugyanebben az évben Ostravában maradtam.A rossz év külföldön való eltöltése rossz lenne. ”

Matěj Šmídl májusban az Ostrava gimnáziumán végzett. Aztán mindig röplabdára gondolok.

“Meg fogom dolgozni, hogy készen álljak arra, hogy jobban legyek, mint a többiek, és jó benyomást keltek magamra, és esélyt kapjak arra, hogy sikeresen megmutassam az edzőt.

Mi az a diagonális helyzet Ravenna-ban? “Van egy évvel idősebb gyerek, mint én (osztrák Paul Buchegger). Remélem, ki fogjuk adni, hogy ki fog játszani, ”mondta Šmídl. De elismerte, hogy a jelenlegi Challenge Cup győztes csapatában az első év lesz a második sokoldalú. “Határozottan nem akarok hosszú lenni a padon. De boldog leszek minden lehetőségért.Lehetőségem lesz arra is, hogy továbblépjek, mert a röplabda a világ legjobbja. ”

Az olasz A1-es sorozat az orosz és a lengyel verseny a világ legjobbjai közé tartozik. “Azt hiszem, ez Olaszország legjobbja, ami az idei Bajnokok Ligájában is nyilvánvaló” – tette hozzá Smidl.