A Welbeck győztese kiemeli az Arsenal lehetőségeit és növeli a címet

Nehéz túl nagy tisztasággal gondolkodni a gerinc közepén. Wenger ezt követően elismerte. De amikor átnézett, hogy megnézze csapatának alakját az utolsó pillanatban, amikor Mesut Özil egy szabadrúgást nézett, valami segített neki. “Amikor szabadrúgás volt ezen az oldalon, és láttam, hogy Mesut elvitte, azt hittem, hogy van esélyünk. Mivel a labdái kiváló minőségűek, és a középen magas játékosaink voltak – Welbeck, Chambers, Mertesacker és Giroud. Reménykedtem “- tükrözte az Arsenal menedzsere. “A cél szaga volt.” Annak ellenére, hogy Leicester kitartó rugalmassága egészen addig a pontig szinte átvette a vonalat a lendületükön. A meccs bizonyítéka a megérkezéséig ugyanolyan erőt adott a rókák ellen.Kasper Schmeichel, Robert Huth, Wes Morgan és a tíz emberből álló zenekar többi tagja a Danny Simpson küldését követően közösen foglalkoztak azzal, amit az Arsenal meg tud hívni. A Theo Walcott egyenrangú sztrájkja volt az egyetlen szakadás, de mindkét csapat jól tudta, hogy csak egy győzelem Wenger oldalán elegendő lenne ahhoz, hogy valóban megdöntsük a dinamikat a címvédők között.

Wenger nézte. Özil belerakta a labdát a vastagba. És ott, a háttérben lévő távollét és rehabilitáció hónapjai után, Danny Welbeck érkezett, hogy megragadja a Premier League középső szakaszát.Csillogóan puha volt a tekintete, de elég volt ahhoz, hogy teljesen átalakuljon Wenger és csapata számára. “Az Arsenal vezetője arra a következtetésre jutott, hogy” boldogság “. Azonnal utána Leicester érzelmei szétzúzódtak. Claudio Ranieri elismerte, hogy ő és játékosai nagyon szomorúak és dühösek is. Saját csalódottsága, hogy a játékosok teljes kvótájával való verseny lehetővé tette csapatának a támadást, összetettebb volt az utolsó ziháló seb. Arsenal 2-1 Leicester City: öt beszélgető pont az Emirates-tól | Sachin Nakrani Tovább Az olasz animált lett, amikor bejelentette, hogy amikor ő maga a játékos, többé-kevésbé szeretett volna lemásolni az arcokat minden ellenfélről, akit megpróbáltak a haldokló másodpercekben szerezni.A legrosszabb időben védelmezői túl passzívak voltak, hiszen Welbeck helyet foglalt a különbségért. Leicester pihent egy hétre, hogy újra leállítsa a többi játékot. a cím versenytársa divatos. Még mindig két pont egyértelmű, még mindig lankadatlan energiával játszik, még mindig ambiciózus. De ez a Welbeck cél potenciálisan jelentősen megváltoztatja az Arsenal saját bejáratási megközelítését. A kulcsfontosságú pillanatok néha váratlanul érkeznek, és Wenger még csak nem is tervezi, hogy az elődjét a csapatába fogja illeszteni addig, amíg az elmúlt néhány napban végzett edzések ereje meggondolta magát, és helyettesíti őt.

Lehet, hogy nem véletlen, hogy mindkét Arsenal játékosai lemaradtak a padról a második félidőben.A Wengernek a tél folyamán elhangzott egyik problémája az volt, hogy hiányoztak a tapasztalt lehetőségek, amikor a játéknak friss lendületre van szüksége. Ezt kifejezetten a támadásban érezték, Alexis Sánchez és Welbeck hónapok alatt, valamint az Olivier Giroud és Walcott számára kiszűrődő célok. Arsenal asztalának összehasonlítása, amikor Stoke-t látogatták egy goalless húzására mostanáig. A briteknél, akiknek egy szikra van, hogy egy pontot háromra fordítsanak, a Wenger pontozási lehetőségei a David Ospina kapusra, Gabriel, Calum Chambers és Kieran Gibbs védelmére szorítkoztak, védekező középpályások, Mikel Arteta és Mohamed Elneny és a tinédzser Alex Iwobi. A Leicester ellen Wenger hozhat Walcottot és Welbecket, két angliai nemzetközi csapatot, akiknek sok kollektív éve volt a Premier League tapasztalata.Arsenal a Leicesternél megnyerte a “mentális tesztet”, mondja Arsène Wenger. Tovább Simpson vörös lapja után, amikor a második féléves minta megalapozott, a Jamie Vardy , félidőben elszigetelve legalább két Arsenal védővel mindenkor a cégnél, és az Arsenal gazdagon összeszerelt lovasságán, miután Walcott és Welbeck felbosszantotta Giroud, Sánchez és Özil erőfeszítéseit. “Ez azt mutatja, hogy ezen a szinten a pad nagy szerepet játszik” – mondta Wenger. “Amikor dominálsz a játékokban, akkor olyan szélsőségeseket hozhatsz, mint a Walcott vagy a Welbeck, ez teljesen megváltoztatja az esélyeit.”

A célok az Arsenal számára ez a kifejezés. A legjobb négyből, akik még mindig a nevükben vannak, a Wenger csapata a legkevésbé produktív volt a cél előtt.Nyolc kisebb céljuk van a Premier League-ben 26 meccs után, mint a tavalyi szezonban, és 15 kisebb, mint a végső nyertesek a Chelsea-ben ugyanabban a színpadon. De Wenger reméli, hogy újra támadhatja a támadást – és bizonyára szüksége van rá. Giroud az elmúlt kilenc Premier League mérkőzésének egyikében szerezte gólt. Walcott befolyásos sztrájkja, hogy végül befejeződjék a Schmeichel mögött, egy bizonytalan száraz időszak után jött. Sánchez még mindig megtalálja a ritmusát, miután két hónap múlva visszatért a pálya szélén.

A játékidő, a változatosság, a frissesség és több lehetőség csak az előttünk álló kihívásokkal segíthet.