Amir Khan elhatározza a Rio olimpiai játékok elleni ajánlatot Pakisztánnal

Amir Khan úgy döntött, hogy nem folytatja az alkalmat, hogy képviselje Pakisztánt a Rio-i Olimpiai Játékokon.

A 2004-es athéni játékokon ezüstérmet nyert Khan azt mondta ebben a hónapban, hogy “szereti “A lehetőséget, hogy képviselje a szülei születésének országát. De most már elismerte, hogy nem lesz kész arra, hogy egy helyet keressen Rio-ban a venezuelai végső kvalifikációs versenyen a jövő hónap elején.Mi következik Amir Khan-nek?Egy dolog biztos, hogy nem Kell Brook További információ Khan még mindig felépül a brutális hatodik fordulóban, amelyet Mexikói Saul Alvárez kezébe adott a WBC középsúlyos meccsjátékában, Las Vegasban májusban. Felvetette a lehetőséget az olimpiára való visszatérésre, miután a világ kormányzó testülete, az AIBA ratifikálta a Lausanne-i rendkívüli kongresszusán a szakmai bokszolók alkalmasságát az eseményre.

Khan, aki kockáztatta a World Boxing Council két évre szóló tilalmát, visszavitte a játékokat, egyike azon kevés teljesen professzionális harcosoknak, akik a mozgalom javára szólnak.

Wladimir Klitschko és Manny Pacquiao , valamint a 2012-es aranyérmesek, Vasyl Lomachenko és Zou Shiming mindannyian elutasították a lehetőséget, hogy visszatérjenek Rio-ban. És bár az AIBA továbbra is szűklátókörű lesz a leendő szereplőkre, az új alkalmassági kritériumokon való áthaladás véget vethet egy szörnyű sikertelenségnek a nagy szakmai nevek közül, amelyekre vágynak. Kanada eddig az egyetlen nemzet, aki kifejezetten a mozgás javára jött ki, a Boxing Canada elnöke, Pat Flacco, aki szintén AIBA vezérigazgatója és megerősítik a héten, hogy megpróbálják kitölteni a fennmaradó kvótaikat szakmai harcosokkal.

Fiacco elmondta a Regina Leader-Postnek: “Van egy listánk a boxerekkel, akik készek vagyunk a jelölésre.Beszélgettünk velük. Július hamarosan a sarkon fog jönni, és készen kell állniuk erre a kvalifikációs versenyre. Ebbõl a hirdetéstõl fogva egy-két e-mailt kaptam a hivatásos boxerektõl. [AIBA] ezt a bejelentést tette. “

Az AIBA bokszolói továbbra is folytatják Rio helyszínét a bakui, azerbajdzsáni világbajnokságon.Ezek közé tartozik Pat McCormack és Josh Kelly, akik felajánlják, hogy Nagy-Britannia kvóta a minősített férfi boxers, hogy egy teljes 10, amikor versenyeznek a könnyűsúlyú és a welterweight. Nagy Britannia laposan elutasította egy elkésett és látszólag nyilvánosságra hozott kérdéseket a brit középkategóriás bajnok Chris Eubank Jr uralkodójától a Rio minősítés folytatása érdekében. A biztonsági aggodalmak felmerültek a tapasztalt szakemberek kilátása miatt, mint a Khan, aki viszonylagos újoncokkal nézett szembe a játékokon, de a GB séf miszerint Mark England nem mondott aggódást az egyre valószínűtlenebb esélyek miatt. Annak ellenére, hogy Khan korábbi játékélményeiről volt szó, Anglia azt mondta: “Amir 17 évesen vettem magam Athénba. az első fordulóban az európai bajnok és az olimpiai aranyérmesek ellen küzdöttek.

“A szakemberek bevezetése olyan összetett kérdés, amellyel hosszú és kemény vitákat vitatunk meg, és úgy gondolom, hogy a GB Boxing foltot kaptam i Megjegyzéseiket arról, hogy kik lehetnek a csapatnak a Rio számára.

“Azt hiszem, ez a kérdés Rob [McCracken, GB rendezői igazgató] és a GB Boxing csapata számára, és minden bizalmunk a csapat képességében. “