Andy Murray “nagyon csalódott”, miután Novak Djokovic befejezte a nagy slamot

Andy Murray fizikai sérülést szenvedett lelkileg, miután 24 éves vereséget szenved Novak Djokovic ellen vasárnap az első francia nyílt döntőjében, így nagy riválisa számára lehetővé tette a Coupe des Mousquetaires negyedik kísérletezését.

Djokovic 3-6, 6-1, 6-2, 6-4 győzelmével Philippe Chatrierre az elmúlt hét ismerős sötétségében játszott – és mindenki csodálkozása után a nap feltörte a hímzést a bajnok győzelmi ünnepe a bíróságon.Novak Djokovic legyőzte Andy Murray-t, hogy az első francia nyílt címet bővebben Read more

Djokovic befejezte a slam címek kvartettjét, és mind a négy nagy kiadót egyszerre tartja, 47 évvel ezelőtt Rod Laver, aki a standokból nézett.Mindezek a csodálatos eredmények a No1-es világon csupán arra szolgáltak, hogy hangsúlyozzák a 29 évvel ezelőtti 29 évvel ezelőtti születésű Djokovic és Murray közötti különbséget.

Néhány napot vesz igénybe Murray, a hónap végén, amikor reménykedik abban, hogy két slamjainak a lehetőségei jobbak, mint itt voltak, még az elmúlt 12 hónapban az agyagra gyakorolt ​​fenomenális javulását is.

Hangulataik érthetően voltak majd később Djokovic viccelődött és mosolyogva állt újságírókkal, miközben megemlítette, hogy az ezüstjéhez egy naptári nagy slamot, Murray-t, a haj még mindig matt és szeme leereszkedett, megpróbálva megbizonyosodni arról, hogy három óra és három öt percnyi mérkőzést, amelyet öt szettre is kiterjesztett volna, ha Djokovic ideges befejezése után tudta kihasználni a vonalat.

Azt mondta, hogy “nehéz csak most tudni”, hogyan tekintse meg eredményét az elmúlt két hétben, elérve az első finomságát én a Roland Garrosban, mégis elvesztettem valakit, akit csak tízszer vert meg – még akkor is, ha e győzelmek közül kettő slam döntőben volt.Facebook Twitter Pinterest Novak Djokovic üdvözli a francia szabad győzelmet

“Nagyon csalódott vagyok. Tizenhárom nappal ezelőtt talán aláírtam volna, hogy ebben a helyzetben voltam.

“Én küzdöttem. Néhány pontot szereztem a versenyen az első körben. De akkor, amikor odaérsz és nyerni akarsz. Ma nem tettem. A pontokon jól mentem – nem feltétlenül az egész mérkőzésen. Nagyon jól játszott, nagyon keveset adott nekem, és a labdát kissé közelítette a vonalakhoz. A francia nyílt férfi döntője: Novak Djokovic legyőzte Andy Murray-t, hogy megnyerje a címet – amint ez megtörtént. Olvasson tovább Murray megújult a reményében, amikor megütötte a 2- 5 a negyedikben, de elmagyarázta: “A probléma az volt, hogy ilyen hosszú utat tettem a színpadon.Amikor először próbálsz meg valamit tenni, és még nem tapasztaltál előtte, ez eldobhatja magát – néhány extra ideg. Ebben a játékban nagyon közel jártam ahhoz, hogy nagyon érdekes, de jól sikerült a végén befejezni. “

Felkérte, hogy tükrözze a kihívást a folyamatosan magas színvonalú korszakban játszani Djokovic valamint a távollétében Rafael Nadal és Roger Federer (mindegyik felépül a súlyos sérülésekből), azt mondta: “Nem mondhatok többet, mint már mondtam. Olyan ritka dolog történt, hogy egyszerre négy zsetonnal büszkélkedhet, és nyilvánvalóan a játék mélysége éppen most erős. Vannak, akik másképp gondolkodnak, de azt hiszem, a teniszszint elég magas, és valami, amit valószínűleg nem fog látni hosszú, hosszú ideig.Az elmúlt 18 hónapról két évre szóló előadása kivételes volt, és megérdemli, hogy a No1 legyen. “A beszélgetést a saját időbeli bajaitól való elszakadása mellett tisztelettel adózott Muhammad Alinak, aki az egyik inspiráló hősök.

“Szomorú nap volt. Sokáig küzdött fizikailag, és úgy tűnt, hogy a dolgok nagyon gyorsan romlottak az elmúlt napokban. Ő egy csodálatos ember. Nagyon sokat figyeltem és olvastam róla az elmúlt nap folyamán. Elmentem a BBC Sport weboldalára, és az első 11 történet mind benne volt.Néhányan arról beszéltek, hogy gyerekekkel beszél; egyesek arról szóltak, ahogy beszélt a harcai előtt; néhány olyan történet volt, amelyek más bokszolókkal küzdenek, vagy találkoztak vele, és mit értettek velük.

“Nem találkozom sok híres emberrel, de ő egy híres személy, akit szerettem volna találkozni. Szomorú vagyok is erről. “