Az A-League bajnok, Damian de Bohun a PFA fizetési tárgyalásokon “tantrumot” adott

A Football Federation Australia és az A-League játékosai közötti tárgyalások az új kollektív szerződés megkötésének elmulasztása után június 30-án lezuhantak. Mindkét fél nyilvánosan szellőztette a frusztrációt, miközben a vita elhúzódott.

Djite azt mondta, hogy a feszültség az utolsó fordulóban De Bohunhoz vezetett.

“Nagyon izgatott volt És dübörögtünk ki “- mondta az ausztrál Associated Press által közzétett megjegyzésekben a” Professional Footballers Australia executive committee “. A Damien egy hűvös, nyugodt, összegyűjtött srác általában, de kiment az ablakon…Ő csak elhagyta a gyermek kínlását, mert egyértelmű volt, hogy az ügyletet nem fogják megtenni. “

Mindkét fél abban reménykedik, hogy hatéves megállapodást köt, amely magában foglalja a nemzetközi befizetéseket mind a férfiak És a női csapatok, de az A-League játékosok nem boldogulnak a hazai verseny fizetős kupakjának befagyasztásáért egy új műsorszórási megbízásig.

“50-plusz játékosok telekonferenciája volt, és mindenki ugyanazon az oldalon volt – mondta Djite. “Nem egy játékos azt mondta, hogy ésszerű volt.A bevételek tovább emelkednek, de a következő két évszakra fókuszálni akarják a sapkát, és valószínűleg egy harmadik a sugárzott jogoktól függően. Hihetetlen. “A FFA szerint a játékosok 12% -os növekedést kapnának A jövő évi szezonban a fizetés felső korlátján “új mentességek és rugalmasságok” alapján készült előrejelzéseik szerint. Az A-League klubok nevében az Adelaide United elnöke, Greg Griffin a múlt hónapban elmondta, hogy az FFA új CBA-ajánlata “A legjobb fizetési csomag, előnyök és bizonyosság az A-League játékosok számára”. Djite szerint a játékosok elkötelezték magukat egy új CBA megtalálásában, és feltárják a “legális…és ipari utakat” Hozza vissza a FFA-t a tárgyalóasztalhoz.

“Nem tudom eladni ezt a javaslatot a csapattársaimnak, mert ez nem jó üzlet.”