Brendon McCullum eltalálja az ICC-t a match-fixing bizonyítékok kezelésénél

Brendon McCullum, az egykori új-zélandi kapitány kritizálta a Nemzetközi Krikett Tanácsot a professzionalizmus és a titoktartás hiánya miatt, amikor kezeli a mérkőzés-rögzítő bizonyítékait, és a figyelmeztetett játékosokat elriasztja a jövőben való eljutás. A cricket-beszélgetési pontok: Yorkshire fogni Lancashire és Surrey harc Bővebben

McCullum, 34, aki visszavonult a nemzetközi adó februárban volt a szónok a MCC éves Lelke Cricket Cowdrey előadása Úr hétfőn este, és használta a lehetőséget, hogy ismertesse a tapasztalat kulcsfontosságú tanúként a Chris Cairns hamis tanúvallomáson tavaly novemberben.

Cairns, az egykori új-zélandi többfunkciós, nem találták bűnösnek a hamis tanúzás és a perverzió az igazságosság, miután azzal vádolták azt állítva, hogy soha nem csalt a krikettben a három évvel korábbi Lalit Modi, az egykori indiai Premier Liga elnöke elleni sikeres rágalmazási akció ellen. McCullum egyike volt a két korábbi csapattársainak. hogy a Southwark Crown Court nyolc hetes tárgyalása alkalmával tanúskodik a Cowes-ügyben, azzal a váddal, hogy 2008-ban Cairns kétszer közeledett hozzá a rig játékokhoz, és azt mondta neki: “mindenki más csinálta a világcrickettben”.

A Cairns védelmi csapata nagyrészt azzal magyarázta a tényt, hogy McCullum három évvel később jelentette be ezeket a megközelítéseket, és hangsúlyozta az ICC korrupcióellenes és biztonsági részlegének 2011-ben és 2013-ban adott két nyilatkozatában mint egy a nagyvárosi rendőrségnek 2014-ben. McCullum elmondta, hogy állítja a bizonyítékát, de bírálta azt, amit John Rhodes ICC nyomozója szerint “rendkívül alkalmi megközelítés a bizonyítékok összegyűjtésére” amikor elhúzta eredeti nyilatkozatát, amint azt két évvel később a rendezvények második feljegyzésének szükségessége és a Met rendőrség utólagosan alaposabb megközelítése is hangsúlyozta.

Azt mondta: “Szerintem a játékosok jobban érdemesek az ICC-t, és hogy a th A jövőben a bizonyítékgyűjtő gyakorlatnak sokkal alaposabbnak és profibbnak kell lennie. McCullum folytatta a frusztrációt, amikor meglátta az ICC korrupcióellenes egységének az általa adott nyilatkozatokat. A Daily Mail 2014-ben, azzal érvelve, hogy személyes balesetet okozott neki, és árt a játékosok esélyeinek a jövőben való bizonyítására.

Azt mondta: “A megközelítés bejelentése és a bizonyításhoz jelentős bátorságra van szükség.Hogyan lehet a játék irányító testülete elvárni a játékosoktól, hogy működjenek együtt vele, amikor azután felelős a bizalmas adatoknak a médiáig történő szivárgásáért?

“Magától értetődik, hogy ha a játékosok nem bízik a szervezetben , vonakodnak jelenteni a megközelítéseket, és a játék rosszabb. Ha meg akarjuk szabadulni a mérkőzés rögzítésének csapdájától, egy erős irányító test létfontosságú. “

Az ICC kiadott egy nyilatkozatot, amikor a történet megjelent a Daily Mailben, mondván, hogy nem osztotta meg az információkat és hogy McCullum vallomása nyilvánosságra kerül. McCullum azt mondta: “Úgy gondolom, hogy erkölcsi kötelezettségem van az igazság megismerésére, és úgy vélem, a tücsök és a tisztességes játék követelte részvételemet [a bíróságon].De szeretném, ha a Nemzetközi Büntetőbíróság az általam adott okok miatt jobban foglalkozik a kezdeti megközelítésemmel. McCullum kritizálta az Anglia és Wales Cricket Board által Vincentnek két évvel ezelőtti, a korábbi Lancashire és Sussex lelki egészséggel kapcsolatos problémáit 2008 és 2012 között korrupt tevékenységei idején, valamint teljes követelését a követendő rögzítéshez képest nagyobb mértékű méltóságot érdemelte. McCullum szerint: “Ha a játékosok együttműködnek a hatóságokkal, és ritka és kritikus betekintést nyújtanak a játéknak a veszélyes befolyások működésébe, akkor biztosan van valami, amit nem lehet a maximálisan tiltani.

“Kétségem sincs, hogy az EKB súlyos büntetése Lou elrabolta a játékot egy arany lehetőségért, hogy az oktatást biztosítson a játékosoknak, ami úgy érzem, hogy a jövőben megváltozott.Továbbá rendkívüli sebezhetőségét figyelmen kívül hagyta. “