Claudio Ranieri elmondja a rajongóknak, hogy álmodnak a Leicester gőzölgő Stoke után

A kérdés kissé rosszkedvűnek tűnt, talán kissé tisztességtelen bizonyos szempontból, de a bajnoki asztal továbbra is olyan jó olvasást tesz Leicester Citybe, hogy valószínűleg olyan színpadra került, ahol nem ésszerűtlen megkérni Claudio Ranierit, hogy a szezont mostanra kudarcnak számít, ha végül a legjobb négyen végzett. Dansy Simpson jóváírja Alex Fergusont a Leicester győztes mentalitására. Bővebben

Annyira nevetséges, mint ez júliusban, amikor Ranieri-t bemutatták Nigel Pearson helyettesítője és Susan Whelan, a klub vezérigazgatója megkérte a rajongókat, hogy bízzanak az ítéletükben, mert az olasz találkozót ilyen vegyes válaszokkal üdvözölték, a valóság az, hogy a Leicester fantasztikus helyzetbe került a bajnokai labdarúgás következő szezonjátékához . Ez a meggyőző győzelem egy kétségbeesetten kiábrándító Stoke oldalon, Danny Drinkwater, Jamie Vardy és Leonardo Ulloa céljai miatt felemelte Leices vissza a Premier League csúcstalálkozón, de vitathatatlanul sokkal fontosabb a Ranieri és játékosai számára, hogy most megnyitották a 10 pontot az ötödik helyen álló Manchester United ellen.Más szóval, a négy legjobb befejezése olyan, mintha Leicester elvesztené.

“Nem tudom”, mondta Ranieri, amikor a “kudarc” kérdést feltették neki. “Számomra fontos, hogy álmodozzuk rajongóinkat. El fogjuk veszíteni, de fontos, mint a Tottenham ellen az FA-kupaban, hogy véget vessünk. Annyira örültem, hogy 2-0-ot veszítettünk, de Kasper Schmeichel még mindig próbálta gólt szerezni – fantasztikus! Nem voltam nagy bajnok, amikor játékos voltam, de a karakterem nagyon, nagyon erős volt, és látom, hogy a csapat olyan, mint a karakterem. “A másik kérdés – és ahogy minden héten megy nehezebbé válik elbocsátani – az, hogy Leicester képes-e elképzelni az elképzelhetetlen dolgokat, és tovább nyeri a címet.A következő hónap közepén egy kicsit könnyebb választ adni, mert Leicester később Liverpoolban játszik otthon, majd az Arsenalba és a Manchester Citybe utazik, legfelső riválisaikkal.

Ha Leicester átjött volna mindhárom mérkőzés tisztességes formában – és ez egy nagy ha – Gary Lineker elkezd megbánni azt az ígéretet, hogy a következő szezon első napi mérkőzését mutatta be az alsónadrágban, ha az ő korábbi klubja bajnokok lettek.

Sok ember számára az a várakozás, hogy Leicester el fog esni és valami hasonlít az asztal tetején lévő régi rendhez, de ez a nézet már hónapok óta kifutóban van, és Ranieri játékosai nyugodtan élvezik azt a tényt, hogy Továbbra is felborítanak az esélyek.

“A bajnokság legmagasabb pontja, és ez egy hatalmas eredmény a klub számára” – mondta Drinkwater, aki Vardy célját felállította, valamint a Premier League első helyezését. “A pontok igazolják, hogy megérdemlik ott lenni.Ha valaki kételkedik bennünket illetően, akkor mindez rájuk támaszkodik – mindaddig, amíg rosszul bizonyítjuk őket. Nem sok negatív dolog van körülöttünk ebben a szezonban, de a fiúk beszélni fognak róla, ha egy csapat vagy bárki rosszul beszél rólunk.Aztán mi leszünk az elsőek, akik szeretnék helyesnek találni. “Leicester a sokoldalú Daniel Amartey-t koppenhágai bővebben olvassa.

Bármely javaslatot, miszerint Vardy és Riyad Mahrez elvesztette az utat, az angliai nemzetközi nyolc mérkőzésen szerezte meg első gólját, és az algériai visszaemlékezett a játékosok védelmére, és nem annyira, hogy amikor Philippo Wollscheidet örömmel ellopta, Ulloa a Leicester harmadik helyét szerezte. Stoke nem tudott megbirkózni a Leicester játékának intenzitásával, különösen a második félidőben, amikor a hazai csapat megtámadta és agresszíven nyomta. “Pontosan tudtam, hogy fognak játszani, de a megállásának megakadályozása nehezebb” – mondta a Stoke menedzser, Mark Hughes. “Ez nehéz hely, jönnek, jó játékosok vannak, akik élvezik a labdarúgásukat, és megvan a fenyegetés és a képesség, hogy kockáztassanak, amikor létrehoznak, ami a különbség.”

A kihívás a Stoke-nek most meg kell szereznie az eredményt a rendszerből, mielőtt a kedd éjszaka a Capital One Cup elődöntőjében második helyen állna Liverpoolban, ahol Hughes reméli, hogy Ryan Shawcross kapitánya képes lesz játszani, annak ellenére, hogy kapitánya leiceszterrel leállt egy hátproblémával .

“Nem túl sokat tudunk élni ezzel a mérkőzéssel” – mondta Hughes. “Ki fogjuk választani a csontokat, mint mindig, de meg kell győződnünk arról, hogy fel tudunk lépni és újra megyünk.Nagyszerű játék számunkra, ez egy csésze elődöntő a jóság kedvéért, és ha nem tudunk felállni, akkor valahol valami nincs rendben, úgyhogy azt várjuk, hogy kedden teljesen más lesz a teljesítmény. “