Dominancia ragaszkodik ahhoz, hogy Csehország nyerte meg a Golden Ballot a tizenkettedikért. A tavasz Kadeřábekhez tartozott

Csehország a legeredményesebb cseh labdarúgó az elmúlt években. Első alkalommal 2004/2005-ben megnyerte a hazai Golden Ball-ot, azóta csak kétszer nyert.

“Látni fogjuk, mennyi ideig fog tartani. Nekem kell maradnia, hogy egészséges maradjak, és folytathatnám a győzelmemet biztosító előadást – mondta, amikor kedden átvette a trófeát.

A tizenkettedik győzelem a gyengébb tavasz ellenére érte el. Míg ősszel az első helyen állt, a szezon második felében negyedik volt.

Arsenal-mal trófea nélkül végzett, az angol bajnokság hatodik helyén kívül.Márciusban azonban jubileumi bejegyzést kapott a Premier League statisztikáiban: kétpontos nullát ért el.

“Számomra a szezon első felében nagyszerű volt, így elképzeltem. De tavasszal túl szegény voltam.Az egészségügyi problémákkal is küzdöttem, néhány mérkőzést ki kellett hagynom, ami nem volt kellemes, ”folytatta a 36 éves cseh.

Három újabb kapus van: hatodik Jiri Pavlenka Brémaból, nyolcadik Tomas Vaclik Bázelből és kilencedik Tomas Koubek Rennestől.

Vladimir Darida, meglepő győztes A labdarúgók 2017-ben a labdarúgó-szövetség által egy naptári évre bejelentették a hetedik helyet a Golden Ball-ban.

Skokan Vydra, tavaszi győztes Kadeřábek. És hol van Schick?

A párolt tavaszi Pavel Kadeřábek harmadik helyére költözött, aki segített a német Hoffenheimnek, hogy a Bajnokok Ligája alapcsoportjába lépjen.A dobogón újabb Antonín Barak-t adta az Udine-hez, aki külföldön volt az első szezonban. Angliában a második bajnokság legjobb birtokosa lett, és a negyedik helyen állt. Plzeň Michael Krmencik ősszel fejezte be a cseh bajnokság egyetlen képviselőjét a tíz legjobb csapatban. Ladislav Krejčí (az idei 32.), Bořek Dočkal (20.), Milan Skoda (18.) szintén kimaradt a tavalyi első tízből.Egy évvel ezelőtt, tizenegyedik római Hubnik, a jelenlegi cseh mesterek kapitánya, Pilsen, nem nyert pontot.