Gretzky tanácsot ad az NHL-nek: Vegye ki a 9. számot Howe tiszteletére. Ő vitte a koporsót

“Nagyon lenyűgözött. Ha az enyém lenne, azt csinálnám. De ő dönt a döntőben. És most nem vagyok vele kapcsolatban. De bármit is választanak, valami különleges lesz, mert Gordie megérdemel valami igazán különleges és egyedülállóat ”- mondta 55 éves Gretzky egy kedves búcsút Howe-ben a Detroit Red Wings Hallban, amelyért Howe 25 évszakot játszott.

“Azt hiszem, senki sem segített előmozdítani és népszerűsíteni a jégkorongot, a sportot vagy az országunkat, mint Gordie Howe. Büszke kanadai és büszke Saskatchewan volt. És nem hiszem, hogy az NHL figyelmen kívül hagyja, hogy mennyire fontos Gordie ebben a játékban.Ezért vagyok benne biztos, hogy valami igazán különlegeset fognak készíteni a becsületében – mondta Gretzky. koporsót hordoz másokkal. A II. János Pál pápa találkozójával együtt. és olimpiai lángot éget Vancouverben – mondta Gretzky.

Ő – beceneve “The Great One” – megtörte a “Mr. Jégkorong “1850 pont és célok (801) az NHL-ben.Majdnem elérhetetlen lett. Éppen ellenkezőleg, Gretzky azt mondta, hogy zavarba jött, hogy leküzdje Howe maximáját. – Nem mindenki képes lesz eleget tenni hősének vagy bálványának. És ha valaha jön ki, nem olyan jó, mint gondolta. De annyira szerencsés voltam, hogy a választott srác annyira egyedülálló volt – mondta Gretzky. az NHL-ben, ami után Howe visszavonult.

A WHA-ban még együtt játszottak együtt az All Star Dynamo Moszkva csapat mérkőzésein. Ezeket kiegészítette Howe fia, Mark.Ezt követően riválisok voltak az NHL-ben. Gretzky először vett részt benne, Howe a huszonegyedik alkalommal, és utoljára. Mentor volt. A golfot együtt játszottuk, különböző hirdetéseket készítettünk, sok időt töltöttünk össze néhány dolgot együtt. Gordie mindent értett nekem – vallotta be Gretzky.

Az NHL főnökei most hallják Gretzky kívánságát? Howe megérdemelné.