Johan Cruyff Bob Wilson emlékezett

Mi lettünk barátok, miután Arsenal játszott Ajaxot a 70-es évek elején. Megvertük őket a Fairs Cup-ban 1970-ben, és két évvel később megvertük őket az Európai Kupában. A barátságos és egy skót-holland játékban is egymás ellen játszottunk. Johan volt a legteljesebb játékos, akivel valaha játszottam.

Később ünnepeltünk az Algarve-on. Mi lenne a tengerparton, Johan a gyerekeivel, én a gyerekeimmel. Beszélnénk a labdarúgásról és az életről. Egy nap, amikor rúgtunk egy labdát, Eusébio, a nagy portugál játékos, aki felállt, és csatlakozott hozzá.

Van egy képünk a három közül. Van egy ingem, ami éppúgy jól van, mert a kettőnek hat csomagja volt, mint Tarzan! Még mindig van egy kép az irodámban, amit Johan küldött magának később. Alatta írta: „Nem akarod, hogy olyan tested legyen, mint az enyém?A viccelő barátod, Johan Cruyff. Úgy épült, mint egy versenyző vagy egy agár. Alsó lábai vékonyak voltak, de a combjai hatalma olyan volt, mint egy Jaguar sportkocsi. Ez adta neki a csodálatos gyorsulását. Sajnos a másik dolog, amit tudnunk kellett, hogy olyan, mint egy kémény. Sajnos azt hiszem, hogy végül megölte. Facebook Twitter Pinterest Bob Wilson, Johan Cruyff és Eusébio az Algarve-ban. Fénykép: @ johnwilson14 / Twitter

Az emberek gyakran mondják, hogy Johan szerette a beszélgetést: valójában nagy hallgató volt. Az ő eszméi azonban voltak, és harc volt, amikor megpróbált érveket adni arra, hogy megváltoztassa a fejét.Azt mondanám: „Nézd, vannak olyan idők, amikor csak a labdát a dobozba kell összegyűjtened, játszanod százalékban.” De nem volt rá. Mindig azt hitte, hogy a futballnak szépnek és kreatívnak és szórakoztatónak kell lennie. Nem volt meglepetés, amikor nagyszerű menedzser volt. Mint amikor Johnny Rep, aki akkoriban nagyon fiatal volt, az Ajax csapatába lépett, és sok gólt szerzett. Természetesen Rep elkezdett figyelmet szerezni, és elkezdett ötleteket szerezni az állomásán, és mindenkinek elmondta, hogy most ő a főember. De Johan volt az, aki ezeket a célokat támasztotta, és nem tetszett a Rep hozzáállása.Tehát elkezdett egy kicsit több lépést tenni az útjain, vagy néhány backspin-en, csak kevés dolgot, így a Rep nem tudott eredményt elérni -, de úgy tűnt, mint a Rep hibája.

Nem emlékszem, ha Johan vagy Cor Coster, aki az ő apja és ügynöke volt, aki ezt a történetet mondta nekem, de azt hiszem. Ajax győzelmet aratott mindenki ellen abban az időben, így Johan megengedheti magának, hogy pontot tegyen. És képes volt arra, hogy bármit is csináljon.Johan Cruyff – életben a képekben Tovább

Ő volt a legteljesebb játékos, akivel valaha játszottam. Megbűvölte a labdarúgást, futtatta a játékot, és az egész csapat ketyegett.Tulajdonképpen magasabbra tettem, mint Pelé és Maradona és Lionel Messi, mert nem csinált semmit, amit más játékos csinált. Johan soha nem sikerült ellenállni a célom ellen. Ez egy vicc volt köztünk.

Őrült kapusnak tartottam, mert mindig előrehajoltam a lábam előtt. Szörnyű sérüléseket tartottam: a bal fülem gyakorlatilag elszakadt. Volt egy lyukasztott tüdőm. Megszakítottam Istent, tudom, hány bordát. Eltörtem a karom. Eltávolítottam a könyökemet. De nekem dolgozott, látványosnak látszott, és egy mérkőzés után Johan azt mondta, hogy én vagyok a legjobb kapus, akivel játszott. Természetesen teljesen felháborító volt! De ez még mindig a kedvenc idézetem.

Nem sokkal azután, hogy 1973-ban Barcelonába költözött, barátságosan játszottuk őket.Valamilyen oknál fogva először nem engedhették meg a bajnokságban játszani, így a klub rendezvényeket szervezett neki, hogy megszokja az új csapattársait. Az első félidőben a labda körülöttem lehajolt, a posztra ugrott, és visszafordult a kezembe. Ott állt az arcán, és azt mondta: „Szerencsés, és így van!”, És vigyorgtam. A második félidőben a kezelőnk, Bertie Mee, az összes tartalékot feltette, és visszamentem a padra. Johan átment Bertie-hez, és követelte: – tegyük vissza Bobot! Ellenőriznem kellett! ”