Kadeena Cox az arany dupla kupát biztosítja a különböző sportágakban, a T38 400m győzelmével

Egy másik arany. Egy másik világrekord törött. De elég Hannah Cockroft-ról. Kadeena Cox helyzete a történeti könyvekben immár állandó jelölés van. A 25 éves Leedsből átsiklott egy megdöbbentő munkával a rövid idő alatt Rio-ban. Két évvel azóta, hogy diagnosztizálták a sclerosis multiplexet, Cox nyerte meg a harmadik paralimpiai érmét hat napot, amikor az izgalmas brazil hőhídra bravúrozta az izgalmas T38 400m-es döntőjét, 1 perc alatt 0,71secs-es idő alatt, és 1984-ben az első brit paralimpiai versenyen két különböző sportágban állt a pódiumra.

Egyiknek sem volt egyértelmű a nõ számára, aki versenyképes sportban versenyzett 2014-ben.Állapotja kimerítheti energiaszintjét, és sokan azt gondolják, hogy az atlétika és a kerékpározás között kell választania. De ez nem Cox stílusa. Amikor ő lett az első brit paralimpia, aki két sportot nyert két sportágban, mióta Isabel Newstead diszkusz arany és lőfegyver 1988-ban nyerte meg a C4-5-öt világrekordot szombat éjszaka, a világrekordot a Velodrome-ban 24 órával a bronz után érte el a T38-as 100m-en.Kadeena Cox: “Meg akartam mutatni, hogy még akkor is megtehetjük, ha kudarcok vannak.” Read more

Cox a tegnapi reggel 400 méteres döntőjében ismét a tömegtörés ellen fordult.Az Olimpiai Stadionban forró volt, és Coxnak határozott díjat kellett megtennie az otthoni egyenestől, hogy lássa Kínát, Junfei Chen-t, aki a küzdelem után megvizsgálta a versenyt. A brazil Veronica Hipolito bronzot nyert.

“Elfogadtam egy kicsit könnyű az első 200-on keresztül, és egy kicsit nehezebb munkát akartam végigcsinálni, és nem is csináltam edző szerette volna – mondta Cox. “De kényelmesen éreztem magam, és tudtam, hogy nagyon sok maradt. A kerékpározás miatt elég erős vagyok hátulról. Tudtam, hogy megcsinálnám. “De akkor a kínai lány lassan lépkedett, és úgy voltam, mintha” Nem, kérlek ne vegye el tőlem “. Végül az egész helyiségben hóbortáltam, és a hold fölött vagyok. A lábam érezte. Aggódtam, hogy esni fogok.Ez már korábban történt, és sok időt töltesz. Örülök, hogy sikerült átjutnom rajta. Aggonytalanságban vagyok, és egy darabban vagyok a háta mögött álló csapatnak köszönhetően. “Facebook Twitter Pinterest A brit sikere a Rio Paralympics 7. napján folytatódik.

Csak akkor lett volna győztes, ha Cox felgyorsult 200 méteres távolságban, még akkor is, ha ő egy tapasztalatlan 400 méteres futó. “Ez volt a harmadik a 400.” mondta. “Két dolgot csináltam, és két másodperces távolságban voltak egymástól, úgyhogy lehetett volna egyik vagy másik út mentén, így nem voltam biztos benne, hogy jobb vagy rosszabb lesz. De én csak azt futtattam, hogy tudtam, hogy tudok és erős volt a hátsó végén.Meg akartam győződni róla, hogy dolgoztam és erőteljesen jöhettem haza. “Nevetve és mosolyogva Cox egy Union Jackbe csomagolt, amikor elindult a pályáról. “Csodálatos, sikerült” – mondta. “Két sportágban vagyok aranyérmes és világbajnok. Ó, ez szó szerint azt álmodtam. Én ültem imádkozni, mielőtt megtettem.Olyan volt, mint ‘kérlek Istenem, kérlek Istenem, vigyen el hozzám’, és nagyon hálás vagyok. “Cockroftnak sokkal kevésbé volt stresszes kimenetele a T34 400m-es végsõ végén, bár enyhe pánik volt a versenyszéket egy buszvezető hajtotta ki alak nélkül. “Visszük a széket a buszra – edzettem valamit a faluban – és sajnos a buszvezető leesett rajta – mondta. “Meghajtotta a villákat és az én kerékemet, rossz úton, így rossz úton haladtam volna a pályán. Bármi ilyesmi teljesen megzavarja. Van ötletem, hogyan kell egy széket elhelyezni, de amikor egy verseny reggora, akkor teljesen eldob. De Rich Chiassaróban fantasztikus csapattársa van. Őszintén áll.És a dolgok rögzítése megnyugtatja az idegeit. “A 24 éves második aranyat érte el Rio-ban 58,78 másodperces idővel, míg Nagy-Britannia Kare Adenegan bronzot vetett az USA Alexa Halko mögött, aki ezüstöt nyert 1 perc 0,79 mp. A Cockroft pénteken ötször álló paralimpiai bajnok lesz.

Maria Lyle bronzot nyert a T35 100 méteren. A 16 éves agyi bénulással nem tudott élni a kínai Xia Zhou-val. Ausztrál Isis Holt, 15, ezüstöt nyert.