Klymčiw: A baleset legnagyobb következményei a fejben vannak. Nem gondol egy másik Dakarra

Míg az ő állapota a baleset óta közel öt hónapig drámaian javult, és még motorkerékpárra is ment, nem gondolja, hogy visszatér a versenyekre, és lehetséges, hogy már nem fog lovagolni. A Klymčiw jelenleg nem foglalkozik sportágával.

“Hogyan vagyok? Biztosan nem panaszkodok. Amikor az első tizennégy napig kórházból lakottam, egyszerűen válaszoltam a barátaim kérdéseire. Én magamhoz megyek a WC-re, és magam is kapom, ez minden, és ez elég nekem – mondta Klymčiw.

Felismeri, hogy a sérülése komoly. Mesterséges alvás volt sokáig a törött csigolya műtét előtt. Problémái voltak az agyi véráramlással, az orvosoknak folyadékokat kellett szívniuk a tüdőből.

“Nagyon szerencsém volt.Minden nagyon jó – mondta Klymčiw, aki még mindig az orvosok gondozásában van. “Még mindig sok munka van előttünk, ami főleg nekem van. Csoda lett, és rajtad múlik, hogy foglalkozzam vele. Megvan az esélyem, hogy a halomban legyek. Természetesen mindig vannak következmények, de a legnagyobbak ugyanazok a fejben, “elmosolyodott egy harmincnégy éves motorkerékpáros.

Dakar már negyedik alkalommal került bevezetésre, nem gondolta az ötödik kezdetre. Megnézem a versenyeket, de gondolom, hogy a jövőben ott leszek, nem.Éppen ellenkezőleg, sokkal vonzóbb számomra, hogy visszatérjek a kezdetekhez, amikor nincs technikája vagy kísérete, és a versenyek néhány koronát fizetnek ”- mondta Klymčiw, aki még nem is érintette a szervezők terveit 2019-re. a hangulat és az egészség tekintetében.

“Néha egy személynek határozott íze van, de aztán másnap elmondom, mit gondolok. Most biztosan nem akarom ezt megtenni, még akkor sem, ha nem mondom, hogy soha többé nem fogok. Amikor egy nap felébredek, és azt mondom, igen, elmegyek hozzá, mondta Klymčiw. Megdöbbentette a Tereza felesége reakciója, aki több napig volt vele a Lima kórházában. A verseny nem tiltotta meg őt.

“Ha kicsit ideges vagyok.Elhagyta. Azt mondta, ha versenyezni akarok, hadd versenyezzek. Hogy tudja, hogy nem akarom megölni magam, és hogy mindent megteszek a biztonságom érdekében – mondta. Úgy gondolta, hogy az asszony ellene lesz.

“És beszélhettem mindnyájukkal. Azt mondanám: a feleség megtiltotta és megtette. Nem tette meg, és meglepett – mondta Klymčiw