Machovský, új ember a cseh célnak: nem kellett elhagynom a nyaralást

Mindössze három nappal azután, hogy Vladimír Vůjtek országos edző kis beszédet mondott, de aztán feltárta a terveket: „Három bajnok lesz a bajnokságra.”

Pavel francia volt akkoriban, Dominik Furch és Jakub Kovář. De az edző azt mondja – és az élet változik. A kovács, a KHL legrégebbi triója, családi okokból elhagyta a csapatot, felesége szülessen a verseny alatt.

“Az edző vasárnap hívott, mondván, hogy bocsánatot kért a Fémekért, és ha jöhetnék. Azt mondtam neki, hogy nem utasítja el ezt – mondta Machovsky.

Nem lenne tisztességes azt állítani, hogy a hely maradt neki – nagyon jó szezonja volt mögötte, Pilsen bronzába tette az extra bajnokságot.De az is igaz, hogy azok, akik a fenti listában voltak, elesett. “Ő volt az, aki a leghosszabb volt, úgyhogy úgy döntöttünk,” mondta Vekjtek. “Mi is volt Sedláček a gondolatainkban, de nagyon sokáig nem maradt a célban, ezért elhagytuk.”

Jakub Sedláček Rigából nem volt állandó állapotban. Bernhard Stepanek elnézést kért az egészségért. Ugyanezt jelentette be Ondřej Pavelec Winnipegen. A kovácsnak családi okai vannak. „Megvitattuk azt a lehetőséget is, hogy a harmadik kapus leszek. Biztos vagyok benne, hogy ő várja, hogy valaki Amerikából jöjjön.De ha ez nem történik meg, lehetséges, hogy megnéznék a bajnokságot – mondta Machovský. nem mennek, senki sem adott nekünk. Vannak azonban arra utaló jelek, hogy vannak problémák – mondta Vůjtek. “A klub sikere jó, de a képviselet egy másik szint, ahol mindannyian szeretnénk kijutni a klubokból” – mondja. „Egy hétig nem jártam a jégen, az első edzés nehéz lesz. De talán gyorsan bejutok belőle, és megnézem a célt.

És a bajnokság is? Esély van.