Middlesbrough maradjon tetején, miután Jordan Rhodes dupla mosdó Bolton

Aitor Karanka azt állította, hogy mindig is biztos benne, hogy Middlesbrough szezonja újra pályára áll, miután a bajnokok vezetői hatodik egymást követő győzelmet regisztráltak a mini száműzetés után.

Egy hónappal ezelőtt egy harmadik vereség előtti napon négy Charlton ellen, Karanka nem vett részt edzés után viharos találkozón olyan játékosokkal, akik azzal fenyegetőzték, hogy kiszorítják a promóciós kampányukat.Nem volt benne a vereség, de a hat mérkőzésen visszatért, Boro nem esett egy pontra, és két Jordan Rhodes gól, a második a leállás ideje alatt, 2-1-es győzelmet aratott a már megszállt Boltonon szombatján .

Ahelyett, hogy megzavarná Karanka csapatát, az összecsapás úgy tűnik, mintha galvanizáló hatást gyakorolna, és Middlesbrough a legfelső repülési távolságon belül lesz, ha kedden legyőzi Burnley kísértetét.

“Januárban, februárban és márciusban elvesztettük a játékokat, mert a játékosok elhagyták a játékost, és a fontos játékosok megsebesültek a nehéz időkben” – mondta Karanka. Ön a Ref No368: Aitor Karanka Olvass tovább

Nehéz volt kezelni ezt a helyzetet, és elvesztettük a játékokat. Ezek a játékok voltak játékok, amikor azt hittük, hogy könnyű lesz nyerni.Elvesztettük ezeket a játékokat, hibákat követtünk el, és tudtuk, hogy Hull után – a szezon legfontosabb részében – készen kellett állnunk. “Egy hónappal ezelőtt azt mondtam, sokkal nyugodtabb voltam, mint az utolsó mert sokkal jobb csapat voltam, mint tavaly; érettebbek vagyunk, erősebbek és a mérkőzések jobbak, mint tavaly. “

Rhodes 9 millió fontos aláírása volt a Blackburn Rovers-től, és szerepét a Karanka rendszerében, de a csatár egy időben emlékeztetett az ő minőségére, a második fél duplájával, miután Josh Vela elengedte Boltonot.

Rhodes az előző klubjában csak kétszer szerezte meg az új klubját. Karanka megtartotta a karját a 26 éves vállán és soha nem kételkedett benne, hogy a gólja elé kerül. “A játék után azt mondtam neki, hogy a gólszerző nem felejtheti el a gólokat két hónap – mondta Karanka. “Mindig egy nap arra fog érni, hogy gólt szerez, és ma volt – két fontos cél.

” Nem hiszem, hogy könnyű volt neki.Nem egy erős karakter, az arcán láthatja. Azért örülök neki, mert néha a legjobbat csinálod és szerencsétlen vagy, hogy megy le. Mindig bízott benne.Ma a legfontosabb nap, amikor megérkezett, és ott volt, hogy segítsen a csapatnak. “Bolton kieső sorsát már lezárták egy 4-1-es vereséggel Derbyben a múlt hétvégén, de még szellemesebbek voltak a a klub most 59 pontot felettük a táblázatban.

Az ideiglenes manager, Jimmy Phillips, azt akarja, hogy a teljesítmény legyen a benchmark az utolsó négy találkozásánál. “Ez mostantól a szezon végéig van így” – mondta. “Bátorítjuk a játékosokat, hogy a labdájukra kerüljenek, annyira birtokában legyenek, amennyit csak tudtak, hogy magabiztosak legyünk, mert a bajnoki sorsunkat eldöntötték, de megtartották a valódi versenyelőnyt és védekező alakot.

“Még mindig vannak olyan területek, amelyeken dolgozni kell, és remélhetőleg jobb labdajellemzést érhetünk el, nehezebb megverni és még mindig keményen dolgozni, ami a következő szezonra állítja a játékosokat azok számára, akik itt lesznek.”