Mivel Satoransky nem akarta, hogy Jelínek és Balvín életet érjen el

Múlt vasárnap más hangulatban volt – David Jelinek, bosszús Tomas Satoransky és elégedetlen Ondřej Balvín volt. A hat nap és hat játék során legyőztek és megszűntek a remények.

Történelmi esély után először a MoraBanc Andorra futott, az első negyedévben 94:76 volt Barcelona. A katalán szó szerint megsemmisült, szinte mindent elhagytak…

Az első negyedévben hét kísérletre hármat húzott. A cseh tüzérség David Jelínek kitűnő volt az első félidőben, és a szezon első felében 11 pontot szerzett (végül ott maradt, mert Jaka Blažič 14 pontot szerzett).

És mivel Andorra otthona gyakran nem nyer, a katalán fővárosból egy másik nagy klubos bűnösség esett.

De a kültéri párbaj sikerült megnyerni, 85:81 Andorrában.Ante Tomic lett a szovjet vendégcsapat – ez az óriás horvát pivot 19 pontot szerzett, és végül kulcsbüntetéses dobásokat váltott. Jelínek kilenc ponttal rendelkezett a pontszámon.

A sorozatban kellett dönteni Palau Blaugranában Barcelonában. Ahhoz, hogy megismételjük a kifelé nyert győzelmet, úgy tűnt, mint egy nehéz, nehéz kihívás az egész Pireneusok számára.

Péntek megerősítette. A vendégek 71:91-re lemondtak, és az első Euroliga kirándulás spanyol éreméről és történetéről álmodtak.

Jelinek a harmadik negyedévben csapata legjobbja volt, 11 pontot szerzett.Megmutatta, hogy elkapta a szezon végén nagyon jó állapotban.

Barcelona ismét vezetett Tomic (15 pont és 10 lepattanó) is csatlakozott hozzá a magyar szélső Hanga Ádám (15 pont, két blokk és hagyományosan jó védekező munka).

Brno natív Jelinek ő volt oka, hogy boldogtalan, de Prága natív Tomas Satoranský rejtett megelégedésére. Bár ez most dominál Washington Wizards, de a szíve tartozik Európában, a katalánok.Egy korábbi Barcelona játékosként tovább játszott, hogy támogassa őt.

Miután a barcelonai fordulat 0: 1-ről 2: 1-re változott, és csalódást okozott Andorra, az is egyértelmű volt, hogy a Valencia – Gran Canaria sorozat jobb volt az Euroliga felé. a legrangosabb európai versenyek hosszú ideje szerepelnek a Real Madrid, az FC Barcelona és a Basconia, Spanyolország negyedik, majd a bajnokság legjobb része. legyőzte Barcelona-t, a Basconi-t és a Realot) és ünnepelte a klub létrehozásának harmincadik évfordulóját, és idén…Idén ősszel az Euroliga először játszik Herbalife Gran Canariát.A legjobb klubcsapatok közül az Ondrej Balvín cseh pivot is várakozással tekint az egyik központi mozgatórugóvá. És jó esély van arra, hogy a verseny először pályafutás közben játsszon – akár a jelenlegi munkáltatóval, akár más címen. Lehetett volna elkerülni ezt csak az óceánból.

A Las Palmas csapata rosszul lépett be a negyeddöntőbe, Valencia pedig 56:71 volt. Ezt Sam Van Ross lőtték (17 pont, öt kísérlet hét kísérletből). Miközben Balvi kilenc golyót sújtott, csak két pontot adott hozzá.

A Kanári-szigeteken ez meglehetősen más volt a megtorlásban. Gran Canaria 97:70-re visszatért a löketre.Xavi Rabaseda 22 pontot ültetett, Marcus Eriksson 15 pontot szerzett. Balvín hat pontot és négy lepattanót adott hozzá.

A sorozat utolsó mérkőzése Valenciában történt, nagy előnye a hazai csapatnak, mert a vendégek általában nem fizetnek ki a Pavelló önkormányzati Font de San Lluis-ból.

És nem lehet még szigorúbb. A vendégek elvesztették a 92:89 győzelmet az ólomban. Ez az, amit Gal Mekel két sikeres büntetéssel biztosított, és csak egy tizedet dobott a bázisidőszak vége előtt. Négy perccel a Gran Canaria vége előtt elveszett 60:70…

A svéd szárnyak Eriksson nagyszerű estét, 18 pont szerzője (Trotsky 6/8). Mekel segített neki (12 pont és nyolc lepattanó), Rabased (10 pont).És Balvín, aki megduplázta a dupla dupla 12 pontot és 12 lepattanót a kulcsjátékban.

Valencia nem volt elég 22 pont Fernando San Emeterio, a spanyol aranygyártás tagja és 17 pont a belga Van Rossoma képviselőtől.

Gran Canaria jelenleg a Real Madrid és a Balvín Basketball bajnokok elődöntőjében van, és nagy küzdelemért harcolnak Edy Tavaresért. A második pár a baszk és a Barcelona.