Narancssárga idő. Nadal nagymester javítja saját nyilvántartásait

“Negativa? Nem látok semmit. Élvezem az összes versenyt, de az agyag Európában valami más – mondta Rafael Nadal. “Minden irodalomban irreális emlékem van. Tudom, hogy nem fogok örökre játszani, így élvezem a lehetőséget. ”

Az ő produkciói örökre itt maradhatnak. A Monte Carlo versenyen egy teniszező, aki a sporttörténet egyik legnagyobb dominanciáját vezeti be; természetesen narancs-piszkos.

Néhány szám elkezdeni: nyílt korban senki más nem nyert tízszeres versenyt, nem is beszélve grandslamról.És most Nadalra: Monte Carlo-ban a 11-es számú trófeát fogják megtenni, ugyanez megpróbál majd később Barcelonában, majd főként Párizsban a Roland Garrosban.

“Az első alkalommal, amikor ide jöttem, szerelmi történet volt, “Monte Carlo-ban azt mondta, ami általában az agyagra vonatkozik.

Felnőni a felszínen, a felület tulajdonságai illeszkednek a stílusához. És a riválisok nem olyan tökéletesek, mint Rafa császár.

“Minden, ami agyagjátékának alapját képezi, a legyőzhetetlenségnek auráját adja” – mondta az egykori nagy deblister és a jelenlegi kommentátor, Todd Woodbridge . “Először is, a mozgása, az atlétika. Aztán ott van a technikus. Képesség eldönteni, hogy mikor kell támadni – és mikor kell megvédeni. De a legfontosabb a mentális szempont.Az első játékosok mindegyike tudja, hogy nem kap egyetlen játékot ingyen. ”

A Nadal kitűnő megjegyzést fűzött ahhoz, hogy a legnagyobb karriertársa, Roger Federer ismét elhagyta a narancssárga heteket. – Nem is olyan régen, hogy azt mondta, hogy szeretne játszani három ellen agyag edényben. Azt hittem, Roland Garrosba megy – mondta Nadal.A svájci mesterrel szemben a legkedveltebb egyenlege a legkedveltebb: 13-2.

Amikor tavaly Párizsban – Federer távolléte – Nadal tizenegyedik alkalommal emelte fel a Muskétás Kupát.

“Ez egy egyedülálló szezon számomra,” mondja a 31 éves spanyol. “A közelgő versenyek nagy részét képezik a tenisztörténetnek, és annyi sikerem volt számomra…csak egy dolgot akarok: egészséges maradni.”

Nadal, Nadalon kívül

A 2018-as év szörnyű volt neki: visszatérve a csípő sérüléseire, felfedezte, hogy csak látszólag szidta; az ausztrál Open a negyeddöntőben lemondott.És elismerte: – Sajnálom, sietett. Sokat takaríthattam volna meg. ”

Mi mást kényszeríthetett volna neki, mint…agyag. A visszatéréshez a nemzeti színeket és a legszebb színt választotta a lábai alatt. Valenciában segített Spanyolországnak a Davis Kupa fesztiválon.

“Jól vagyok, ez minden tekintetben jó volt,” értékelte két nyereményét, amelyek segítettek Németországban. – Remélem, kész vagyok. Mindig ugyanazzal a szenvedéllyel és motivációval jártam a Monte Carla-ba, és ez annál is inkább, hogy idén nem csináltam egy versenyt. Nem sokáig játszottam, így nem tudom garantálni a 100 százalékot, hogy megmutassam a maximumot.De úgy érzem, a megfelelő intenzitás. ”

Az izmait gyorsan emlékezni kell; narancssárga neki szinonimaként működik. Ez az ő birodalma. A párizsi Grandslam-ról 2016-ban nyerte a 29-ből 28-at agyagból; Monte Carlo-ban élete egyensúlya 63-4, Roland Garros pedig 79-2.

Így minden évben. A napok meghosszabbodnak, a természet zöld, és Nadal továbbra is hangsúlyozza történelmi szerepét.

Nem, könnyű, hogy ne legyen. Monte Carlo-ban elméletileg 3-án hívhatja. Chachanov kerek és már kiváló negyedéves mester Thie. “Los nehéz – mint mindig. Ez egy Masters-verseny, nem várhatsz semmit másról – mondta Nadal.Az elkövetkező hetekben egyáltalán nem kell félnie.