“Nem T20”: a Brexit krikett összehasonlítása váratlan forrásból származik

Előbb-utóbb meg kellett történnie. Egy brit politikai döntéshozó megtalálja a módját annak, hogy összehasonlítsák Nagy-Britannia elutazását az EU-tól a krikettjátékig.

Az egyetlen meglepetés volt a metafora forrása. Theresa May egy önismert krikett rajongó, és Geoff Boycottot idézi fel egyik hősének. John Major szerette, hogy leereszkedjen az Oválisra, amikor csak lehet. Mervyn King szeretettel lemondott a krikettről az inflációs jelentés sajtókonferenciáján.

Ehelyett a király utóda, Mark Carney esett, hogy felhívja a Brexit és a fonák bőrének hangját . A jégkorong vitorlája ifjúságában, és egy lelkes versenyző a mai napig, a Threadneedle utcai főnök egy darabig eltartott, hogy felmelegítse a krikett finom árnyalatait.Valójában egyik korai döntése az volt, hogy a Bank évenkénti sportnapján a krikett játékot szedte, mert túlságosan exkluzívnak ítélték. De a nyugat-indiai legenda, Michael Holding, egy szemináriumon a Bank, Carney jól ki volt töltve. Tudta, hogy Holding “pusztán” suttogó halálként ismert, és része volt egy WI csapatnak, amely a 70-es évek végén és az 1980-as évek elején uralta a játékot.

Sőt, amelyen keresztül Nagy-Britannia elhagyná az EU-t. Lehetséges, Carney elmondta, hogy az elhúzódó tárgyalásokra “maratoni nem sprint” -ként gondolkodik.De végül úgy döntött, hogy a klisé nem igazán megfelelő. “Ezt gondoltam, és tényleg kimerülsz a maraton után, mint a sprint után, így ez rossz metafora” – mondta Carney. A megfelelőbb összehasonlítás, a kormányzó azt állította, két fajta krikett volt: a Twenty20-os formátum, amelyben a mérkőzéseket három órán belül nyerik és veszítik el, valamint egy olyan tesztsorozatot, amelyben a játékok öt és még mindig véget ér a patthelyzetben.

“Ez nem T20” – mondta Carney. “Van egy elbeszélés ehhez, időbe telik, stratégiát igényel, mindenkinek el kell érnie, hogy minél sikeresebb legyen ahhoz, hogy teljesítsük küldetésünket az Egyesült Királyság népének jóságának népszerűsítésére, és ez az, amit csinálunk.”

Ezzel Carney elhagyták a gyűrődést, és hagyta, hogy a Bank Yorkshire-szülött vezető közgazdásza, Andy Haldane Holdingnek néhány gyönyörű hosszú komlót adjon.