Orosz reményei, hogy a Rio-olimpiába menni fognak, miután Wada-jelentés elkobozták

A Világ Doppingellenes Ügynökség úgy tűnt, hogy egy másik szöget kalapált az orosz sportolók koporsójának azon reményei közé, hogy szerdán versenyezzenek az olimpián, részletezve számos szabály megsértését, amikor próbáltak mintákat venni az országban – többek között a tesztelőket az orosz biztonsági szolgálatok és tisztviselők akadályozzák és megfélemlítik. Két nappal az IAAF előtt közzétett jelentésében eldöntenék, hogy az oroszországi pályamenti csapatot időben át kell-e fogadnia a nemzetközi versenyre a Rio Olimpia számára. kiderült, hogy a mintákat tartalmazó csomagokat az orosz vámszervek manipulálták, és hogy számos sportoló hamis információkat közölt a tartózkodási helyükről és elkerülte a kábítószer-tesztelőket a versenyeken. Orosz sportolók.

Az oroszországi tesztelés állapotfelmérése azt mutatta ki, hogy az orosz sportolók által igényelt 736 tesztet 2015 novemberétől a hónap elejéig elutasították vagy törölték.Ugyanezen időszakban 52 pozitív tesztet és 111 tartózkodási hibát találtunk.Új doppingjelentés befolyásolja majd az oroszországi olimpián való döntést. Olvasson többet!

Az egyik különösen kárhoztató példában a jelentés elmagyarázza, hogy egy orosz atlétikai atléta próbálta meghamisítani a mintagyűjtési eljárásokat – először a test belsejébe helyezett tiszta vizelet tárolójának használatával, és ha ez kifolyik, próbálják megvesztegetni a mintát gyűjtő Doppingellenes tisztviselőt.

A jelentések megjegyzik: “Amikor megpróbálta használni a tartályt, a padlóra hullott, és nem a gyűjtőtartályba. A sportoló eldobta a tartályt a szemétbe, amelyet a DCO visszakapott. A sportoló megpróbált megvesztegetni a DCO-t is.Végül a sportoló megkapta a mintát, amely később visszautasította a kedvezőtlen analitikai megállapítást (AAF). “

Egy másik pályán lévő sportoló” figyelte, hogy elhagyja az értesítési területet / kevert zónát a verseny után és a chaperone megpróbálta bejelenteni ” , míg más alkalmakkor, amikor a DCO-k jelen voltak, a sportolók úgy döntöttek, hogy nem fejezik be eseményeiket, vagy visszalépnek a startlistákról. A jelentés szerint Wada tisztjeit is megfélemlítették, és a fegyveres FSB biztonsági ügynökök kizárásával fenyegették tesztelőiket az országból.Azt is megállapította, hogy számos esetben “minta szállítási csomagot nyitottak meg az orosz vámhatóságok.” Wada azt is mondta, hogy jelentést kapott, hogy “a laboratórium…centrifugával és más analitikai eszközökkel” a sportolók egy orosz nemzeti birkózó bajnokság alatt.

A jelentésekben szereplő információkat, amelyeket az Egyesült Királyság Doppingellenes Szövetségével közösen gyűjtöttek össze, megosztották az IAAF doppingellenes munkacsoportjával, amely jelentést tesz az IAAF elnökének, Sebastian Coe-ot és az IAAF tanácsát pénteken Bécsben, mielőtt szavazásra szavazna Oroszország részvétele a pályamenti programban.