Srí Lanka mártással Ausztrália Rangana Herath után hét víztartót vett fel

A Sri Lanka Ausztráliában első ízben megnyerte a 3-0 tesztsorozatot, miután a turisták 163 futamát a Colombo harmadik tesztjében dobta el a Rangana Herath pörgetővel, amely 7 wicket volt a 13 wicket meccsre. / p>

A 324-es megnyerni, Ausztrália 77-et ért el 77-es veszteség nélkül, de a Shaun Marsh megnyitása az ebédlõ ütközésén 160 összecsuklást eredményezett a középen.

p> Herath Steve Smith (8), Adam Voges (1), Mitchell Marsh (9), Peter Nevill (2), Mitchell Starc (23), Josh Hazlewood (0) és Nathan Lyon (12) 64 a második inningben. Ez volt a hetedik 10-es járatszállítója a teszten.Herathot a győztes emberévé emelték, és a sorozatban szereplő férfi 28 wickettért.

A megnyitó David Warner egy szegény sorozatból vállalta a 68-at.

Srí Lanka legyőzte Ausztráliában egy tesztsorozatban csak egyszer, 1999-ben Sanath Jayasuriya kapitánya alatt. A második helyezést 347-re nyilvánították 8-ra, Ausztráliát pedig egy félelmetes célpontra helyezték egy utolsó napi pályán. Dhananjaya de Silva 65 éves vereséggel követte az első inninget a lány században. 74 golyóval szembesült, és 10 határt húzva növelte a pontozási arányt. Kaushal Silva a csapatokat 115-re horgonyozta, miközben mindössze 18 futott az előző öt tesztsorozatában. Dinesh Chandimal 43-at támogatta az inningeket.Az ausztráliai off-spinner Nathan Lyon 37-et vett el a 37-ből. Srí Lanka 355-öt szerzett az első inningjében, és Ausztrália 379-et tett. Sri Lankának az unheralded oldala kezeli, amit a legkülönbözőbb nem tudott. Geoff Lemon Bővebben

India jelenleg a legmagasabb rangú tesztcsapat, de a második helyen álló pakisztán akkor fog menni, ha India nem nyeri meg a Trinidadban megrendezésre kerülő negyedik tesztegyeztetést a West Indies ellen.

Srí Lanka egy helyre költözött a No6-ra.