Steph Houghton szerepet játszik a modell szerepében, miközben előmozdítja a női játékot

“Kicsit szürreális, amikor kint vagyok, és az emberek néznek ki, vagy bámulnak vagy akarnak öngyilkosságot” – mondja a középső, aki Anglia lenyűgöző harmadik helyet vezetett a tavalyi kanadai világbajnokságon. “De úgy látom, mint egy jel, amit biztosan a helyes irányba haladunk.Mindannyian része a játék növekedésének, és fontos, hogy nem állunk meg most. “Németország 0-1 Anglia (aet) | A női világbajnokság harmadik helyezett play-off meccsjelentése Bővebben

Ez a folyamat egy olyan koncepciót jelent, amely néha kényelmetlenül viselkedik az elit sportolókkal, de Houghton megragadja a státuszát. “Azt akarom, hogy a legjobb szakmai és a legnagyobb példamutató legyenek” – mondja. “Különösen azért, mert Kanadát különösen fiatal lányok tweeting mondja, hogy te vagy a hősök, így készen kell állnia arra, hogy elfogadja ezt a felelősséget, hogy megpróbáljon különbséget tenni.Nagyon kiváltságos vagyok, hogy hivatásos labdarúgó vagyok, és szeretnék több fiatal lányt játszani. “

Az angliai Lionessek magas százalékát tartalmazó város- és Chelsea-csapatoknál még több önzést kér elkerülhetetlenül a napirenden van, amikor Houghton csapata vasárnap Londonba utazik az SSE női FA-kupa elődöntőjévé. Városi győzelem esetén találkozni fog egy korábbi klubjával, a Sunderlanddal vagy az Arsenalral – aki szintén a vasárnap fővárosban játszik – a következő hónapi Wembley döntőjében. Houghton elkezdte karrierjét Sunderlandben, és ez nem titok a Wearsider már régóta támogatja a férfi csapatát.Bizarr módon azonban a város sajtófőnöke, aki ragaszkodott ahhoz, hogy meghallgassa a chat-et, véletlenül túllépi a Sunderland Premier League túlélési esélyeit és a potenciális csapást észak-keletre, Newcastle-re is. A beszélgetésnek csak a női labdarúgásra kell szorítkoznia.

Saját célnak tűnik. Annak az egésznek az oka, hogy Anglia szerte lett szerelmes a Mark Sampson játékosai előtt tavaly nyáron.Akár Fara Williams tapasztalata a hajléktalanságról és a durva életről, Claire Rafferty kettős életéről, mint a Deutsche Bank elemzője, Karen Carney depresszió elleni harcáról, Katie Chapman házi zsonglőről, mint három kisgyermek anyjának vagy Casey Stoney arról, hogy nyíltan leszbikus szülőként beszél, A következő nagy nemzetközi verseny – az Európa-bajnokság Hollandiában – több mint egy év múlva elnyeri az angol női futball igényeit. vezető fényei.A csendes nyár a játék evolúciójának finom színpadképét képviseli, hiszen a hatalom-brókerek bíztak a város azon törekvéseiben, hogy megakadályozzák, hogy a Chelsea, fő riválisai, az FA-kupa és a Super League megtartása megragadja a közönség fantáziáját.

Mivel a város több millió embert töltött be a női csapataikba, bizonyos nyomást gyakorol a Houghton és a vállalat arra, hogy megszüntessék Chelsea monopóliumát. “Fantasztikus képzési lehetőségekkel és kiváló minőségű edzéssel rendelkezünk, és nagyon szeretnénk sikeresnek lenni” – mondja. “De a labdarúgás nem csak a pénzről szól; a verseny nagyon nehéz ebben az évben – az Arsenal, Sunderland és Liverpool erősnek tűnnek.Tegeztük a Chelsea-t egészen a tavalyi bajnokságban, de nem lett volna szabad. “Emma Hayes vasárnapi győzelme és a Wembley elérése segíthet kompenzálni. “Ez egy újabb lépés a helyes irányba” – mondja Houghton.