Svéd hoki játékosok ismét világbajnokok, Forsberg a döntésekben döntött

A hetedik alkalommal Svédország a világbajnok.

A svédek jobbak, mint egy évvel ezelőtt, amikor legyőzték Kanadát 2-1.

Kanada volt az utolsó 2015-ben és 2016-ban egy csapat, amely megvédte a címet. A svédek ugyanezt tették 1991-ben és 1992-ben. Már megnyerték a 47. világbajnokságot a világbajnokságon.

“Az alapjátékban meg akartuk nyerni, de tudtuk, hogy ez egy kemény mérkőzés. A versenyen minden ellenfelükkel egyenlített párokat játszottak. Kiváló védekező és nagy kapusuk van – mondta Forsberg a világbajnokság hivatalos oldalán.

A svájci, aki elvesztette ugyanazt az ellenfelet, és az MS 2013 utolsó mérkőzése Stockholmban (1: 5), várnia kell az aranyra. Az éremgyűjteményt a harmadik ezüst érte, mások 1935-ben.A rekordban nyolc bronz is szerepel, köztük az 1928-as és az 1948-as években, amikor az olimpiai játékokon harmadik lett, és a bajnokságot nem játszották le. Nilsson svéd kapus előtt Niederreiter fenyegette, de másrészt megpróbálta Genoni bekend blöff Arvidsson-t, de elszalasztotta a célt. A svájci kapus kapusai ekkor felvették Ekman-Larsson-t és Hörnqvistát.

A 17. percben a svájc vezetett, amikor Josi akciója Niederreiter góllövéssel zárult. 76 másodperc múlva azonban összehasonlította Nyquistet, aki ekkor dobta ki a labdát Ekholm dobása után a kék vonalról, és a cél tetejére ugrott, de a sikeres lövő a második rész elején megrepedt egy nagy botdal és a 24. helyen.Egy perc múlva visszatért Meier svájci oldalára tíz másodpercig a Nyquist büntetőjátékának vége előtt. Nem sokkal ezután négy Ekam-Larsson játszott mindkét oldalon, de Genoni nagyszerű játékos volt. Aztán Meier hibás volt három-egy számozással.

32 perc múlva Zibanejad nem nézett ki szorosan, de nem tartott sokáig, és íze volt. A 35. perc végén kihasználta a hatalmat, miután a körök mögé hajolt, és Genoni nem tudott reagálni. Andrighetto és utána Moser újabb svájci lépést tett az aranyra, de nem sikerült, Ekholm is eltalálta.

A harmadik törvény nagy viharral indította el a svédeket, és sokáig letelepedett a támadási zónában.Genoni azonban képes volt megbirkózni a Backlund visszamenőleges kísérletével és a Nyquist megállásával a célterület határain. A svájci végzős Fial első legyőzése, de sokat tette.

A harmadik periódus után 7 perc után Josi büntetőpadjához kellett mennie, miután lelassította a Backlundot. A svéd csatárnak sikerült véget vetnie veszélyesen, de Genoni megmentette a bal betont. Josi azonban a büntetés megszüntetését követően játszott, és vissza kellett mennie a büntető csapatba.

Ekman-Larsson közepén áthaladó újabb áthaladással Müller megakadályozta, hogy befejezze. Ahogy a svájci egy másik gyengeség legyőzése után alakult ki, az 54. percben többször is ellenőrizték Nilssont, és különösen Meier bekusza nem ment messzire.22 másodperccel az Ekholm alapvonalának vége előtt döntést hozott a jégkorongról, de Genoni nem szembesült vele.

Mint egy évvel ezelőtt, a döntő véget ért, és a négy-négy játékban rengeteg esélye volt. Meier felvette a konkrét Nilsson-t, Ekman-Larsson és Klingberg nem találta meg a Genoni receptjét, és a Klingberg-csengő is megszólalt.

A 76. perc végén Kukan felvette a Fial varázslóját, akinek nagy lövése elkapta Nilssont. A svájci emberek ismét szerencsések voltak – Adam Larsson a körből húsz másodperccel a húsz perces bot lejárta előtt húzta. Andrighetto, mint az első végrehajtó, Zibanejad, Fiala, Rakell és Corvi. Ekkor Ekman-Larsson lovagolt, súrolta a kötél tetejét, és letelepedett.Haas a negyedik sorozat elején sikertelen volt, míg Forsberg pontosan megtisztította a pengét, és Niederreiternek kellett megbirkóznia, de Nilsson elkapta. De ebben a pillanatban, amikor meghalljuk a svédeket hátunk mögött, nagyon nehéz, “mondta Leonardo Genoni svájci kapus.