Vallónia nyíl, az utolsó előtti tavaszi klasszikus. Vajon Valverde a falon marad?

„A falon a légkör a szezon egyik legjobbja” – mondja Dan Martin, az Etixx vezetője a robbanásveszélyes döntőnek. “Ez egy nagyon taktikai végződés is, ahol nagyon jól kell gondolkodnod a támadás helyéről.”

A támadásra megfelelő pillanat megismerése döntő fontosságú. Ki fogja próbálni túl hamar a falon, gyakran nem lesz képes ellenállni a célnak. Azok, akik túl sokáig várnak, nem tudnak felzárkózni a korábbi támadókkal. A statisztikák szerint a győztes támadások legnagyobb száma 400 méterre volt a célba, és az ország belga uralkodott, és harmincnyolcszor meghalt. 18 olasz címet követnek, de az elmúlt négy évben a spanyolok voltak.

Hogyan lesz ez az év?

MUR DE HUY.A vallon nyíl végső mászása.

A kezdő lista legjelentősebb változása a vasárnapi Amstelhez képest az 1. számnál található, amely mindig a címvédőhöz tartozik. Alejandro Valverde háromszor átvette a vallon nyílást, az első tíz évvel ezelőtt, és idén negyedik alkalommal akar győzni. ahol két szakaszban és általános besorolásban részesült. Segítői közül egy másik volt a korábbi Dani Moreno és a Carlos Betancur , a 2013-as verseny harmadik része. Hogy újra nyerjek? Látni fogjuk – mondta Valverde.A sportigazgató, José-Luis Arrieta azonban emlékeztet: “Az Alejandro mindig formában van egész évben.” most nyerő étvágya van Huy-ben. Végül, 2014-ben a Cannondale-Garmin színeiben második lett a Valverd mögött.

Julian Alaphilippe , az Etixx második vezetője ugyanazt a helyet harcolta ugyanebben az emberben. A téli mononukleózis után a fiatal francia újra megmutatja az erejét. A Brabant nyílán futott, majd segített Vakočnek és nyolcadik lett.És Amstel hatodik.

A Kreuziger az egyik Vezetők

A Petr Vakoč is megjelenik az Etixx színeiben. A Brabant Arrow cseh bajnok jelentése: “Vallóni-nyílon és Liège-nál inkább segíteni fogok Dan és Julian.”

CZECH DUO ON START. Petr Vakoč és Római Kreuziger.

A második cseh képviselő, Roman Kreuziger , fiatal Dan Michael Valgren , meglepően második az Amstelnél, a Tinkoff vezetőjénél.
A múltban Kreuziger nem törődött azzal a ténnyel, hogy a vallon nyíl a legkevésbé alkalmas az Ardennek klasszikusaihoz, túl meredek falával.Azonban az elmúlt két évben két legjobb eredményt ért el ebben a versenyben: nyolcadik és tizenegyedik. – mondta Bruno Cenghialta, a Tinkoff sportigazgatója. “Bonyolult verseny lesz, nagy sebességgel és nehéz hegyekkel. 40 vagy 50 versenyzőre számíthatunk, hogy együtt maradnak a falon a döntőben, és fontos, hogy a két vezetőnk már előtérben legyen. háromszor újra szerkesztették.Tavaly a szervezők a Cote de Charave-t 1,5 kilométer hosszú, csak három kilométerre meghaladó mászást tettek, hogy a verseny nehezebbé váljon. Idén a Cote de Solieres-t negyven kilométerre adták hozzá a befejezés előtt.

A múltban a fal is bizonyította a 2012-es bajnokot és a tavalyi negyedik Katyusha-i Joaquim Rodríguez -t. Az elmúlt négy évben háromszor esett a holland klasszikusokra, és megsérült.Két évvel ezelőtt két bordát szakított az Amstel-en. “Ebben az évben, miután leesett, megütötte a fejét, szédült és panaszkodott a hát és a váll fájdalom miatt” – mondta a sportigazgatója, José Azevedo, de a spanyol úgy véli, hogy újra összekeveri a kártyákat a vallon nyíllal. a legjobb. A tizenharmadik alkalommal indul, de éppen ellenkezőleg, hisz a 11-es “szerencsés szobában” a Malertuus hotelben, a Valerio Piva sportigazgatójának tulajdonában. A múltban Moreno, Argentin és Bartoli ebben a szobában éltek a győztes versenyek előtt. Ezen a héten a Katyusha csapat a szállodában van, Rodríguez és Angel Vicioso pedig tizenegy helyiségben rendeztek be.

PAST WINNERS IN ACTION.Balról jobbra Philippe Gilbert, Dani Moreno és Joaquim Rodríguez. Cauberg rajongói emlékeznek. „Az ő állapota minden nap javul, de öt nap alatt nem változott meg sokat” – mondja Valerio Piva.

Gilbert problémája az, hogy az ujja miatt a kerékpárra kellett állítania pozícióját, ami viszont hátfájást és lábérzetet okoz.

“Amstel nem dolgozott nekem, de már megnyertem a Vallónia nyílát, jól ismerem, és remélem, hogy ezúttal jobb nap lesz” – mondta a belga.

Ha nem, akkor a BMC csapata készen áll a Samuel Sánchez -ra vagy a Loik Vliegen-re.

Orica, aki annyira próbált diktálni Amstel végét, nincs Simona Gerrans , ismét hozza Michael Matthews-ot vele a tavalyi Classics San Sebastian győztesével Adam Yates és egy Mathew Hayman bajnokként Paris-Roubaix.

De a vezető vezetője teljesen más lesz – Michel Albasini , aki már kétszer állt itt a színpadon, és befejezte a Top 10 Walloon nyílt

“Ma fizet: mindent Albasiniért – mondja Lorenzo Lapage, a csapatának sportigazgatója.

“Nem kapok sok lehetőséget az év során, de a vallon nyíl az egyik,” mondja egy 35 éves svájci kerékpáros. “Minden évben sikerül megnyerni egy vagy két versenyt, miért nem lehetne itt.”

Szerda reggel reggel a Sergio Henao visszavonásra került a Sky vezető pozíciójából a vallon nyílra. , aki az UCI-t egy biológiai útlevéllel kapcsolatban vizsgálja.

Erősségét Amstel Tim Wellens a Lotta Soudal, Amstel bajnok Enrico ismét Wanta Gasparotto , Wilco Kelderman Lotta NL-Jumbo, Rui Costa és Diego Ulissi a Lampre-ből vagy Tom-Jegte Slagter Cannondal.

A 80. évforduló tiszteletére.Első alkalommal Marche-en-Femene, egy ősi középkori falu indul, amely a 12. hely, ahol a Vallónia nyíl kezdődött. a szél a verseny alatt, és a szélcsúcs a célhegyen. Ezért nyitja meg Huy az ajtót a nagyobb számú versenyző sikeréhez.

De csak egy lesz a fal mestere a végén.