Várta 40 évet. Bajnokként távozok, Timonen mondja

Chicago. Jégkorong történetének jobb vége, Kimmo Timonen még csak nem is akarta – Stanley kupáját elhagyja a fején. A finn védő az első legnagyobb diadal 40 évig. Karrierje során a 2010-es Stanley Cup döntőjében játszott a Philadelphiában Chicago ellen, a világbajnokság döntőjében és az aranyérmet a világbajnokságon és a téli olimpián.

A csapatai minden fontos küzdelme. És azt gondolta, hogy nem kap nagy trófeát.

Végül is. Olyan csapattal, amelyben az előzőekkel ellentétben nem játszott kulcsfontosságú szerepet. Chicagóban legalább elindult. Ha a gyülekezésben volt, nem sok hely jutott a jégre.Különösen a klub erkölcsi megerősítése volt.

„én játszottam minden nagyobb döntőben a jégkorong világában, de eddig én még nem kapott trófeát. Mindig is a vesztes fél az egész történetet. Most teljesült a nagy álom,” mondta. Egy rövid fotógaléria ünnepli a Chicago-játékosokat a play-off győzelem után.

Finley után Jonathan Toews, Blackhawks kapitányt a Stanley-kupa elárasztotta. És adta neki egy jégkorongot.

„Ez egy hosszú út, és sok jó és rossz pillanatok, nehéz pillanatok, és rossz dolgokkal. Én már régóta álmodtam erről. És éhes voltam,” élvezte Timonen.

„Ez a játék sokat jelentett nekem. Most boldog vagyok, boldog, és készen áll, hogy kilép a jégkorong. Elvégre én távozik a bajnok,” tette hozzá.

Timonen kihívást jelent.2014 augusztusában diagnosztizáltak vérrögöket a tüdőben. Nem is gondol a jégkorongra. Decemberben állapotának javulása kezdett javulni, és a jégre való visszatérés esélye jelent meg.

Abban az időben még mindig Philadelphia játékos volt. A Chicago ők kockáztatták – végén átigazolási úgy döntött, hogy vegyenek részt hokis, aki majd séta a szezonban, vagy a következő mérkőzés.

„Ha belegondolok, hogy mi volt az augusztusi és a mai, ez hihetetlen. Hihetetlen, keresztül, min mentem keresztül,” Timonen néz vissza a szezonban.

„szeretem, hogy még egy esélyt, amit váratlanul érkezett. Bár nem vagyok az egyik legfontosabb része a csapatnak, de nem vagyok része. És ez fontos,” tette hozzá. Kimm Timonen karrierjének néhány pillanatai.

A Fin folyamatosan gyógyítja és ragaszkodik a táplálékhoz.Még mindig esély van arra, hogy a betegség visszatérjen. “Még veszélyesebb a második alkalommal” – mondja. A nehéz időkben ez nagyon Johanna támogatást felesége, három gyermeke van.

A Chicago segített induló karrier az NHL-ben húsz éves fiatalember Teuvo Teravainen. Olyan lett, mint a másik apa.

Ugyanígy értékes tanácsokat segített elit négy Blackhawks védő Duncan Keith, Brent Seabrook, Niklas Hjalmarsson és Johnny Oduya. Kimmo Timonen. A Stanley Kupa bajnokságának lemondása !!!!!! @ Kime4kids #FinnishStrong pic.twitter.com/3nMusrO1Nm – John Clark CSN (@JClarkCSN) június 16, 2015

Az élmény elég – során tizenhat szezont az NHL játszott mérkőzések 1108. megáll rájátszásban .A legmagasabb finn versenyen 272 indulást nyert.

Több mint száz párbaj játszott Finnországban.