Verstappenként akarok megnyerni az F1-et. Mi a cseh “pidizátorok” álmodnak?

5 és 15 év közöttiek, és amikor három centiméterrel a föld felett repülnek, és szorosan megfogják a kormánykereket, nem érdeklik, hogy egy kicsi gokart pályán mozogjanak. Mindenki úgy érzi, mint az F1 pilótái Monzában. És hozzá kell tenni, hogy még azok is, akik alig tanultak járni, sokat tehetnek.

“Menj, menj, menj! A fék, a fojtószelep, a hangos utasítások a mester Jan Midrly, aki nyolc éves Veronicáját a pálya akadályai mögött oktatja egy prágai Bohnice-i kiállításon. hogy még egy felnőtt versenyző sem szégyellne.Ő a nevén nevet. – Nos, nagyon élvezem – válaszol az első kérdésre, hogy miért lovagol és hogyan jutott oda. Ezután megosztottabb. – A bátyám után egy gokart volt. Szóval megpróbáltam kipróbálni.

A Cseh Köztársaságban a hasonló versenyzők és versenyzők több mint 50 klubban mintegy száz. 5 éves korukban kezdik meg a vezetést, és 25-nél juniorba kerülnek. De a legtöbbjük valódi autókra vált. Tehát főként a kormánykerék, a gáz, a fék és a biztonsági szabályok fontosak – gyakran kicsi gokartok vannak a köteleken, hogy távol tartsanak minket. A gokart 50% -os teljesítményű gáz van beállítva, így a kart maximális sebessége kb. 35 km / h. A versenypálya, speciális csizma, sisak, motorháztető, gallér, kesztyű nélkül az autó nem áll.Ez elsősorban a biztonságról szól ”- mondja Jan Midrla a Cseh Köztársaság Autoklubjától, aki megmutatta, mit tehetnek a kis versenyzők, és megmagyarázhatják az új belépőknek, hogy mi lesz a versenytársak.

És kevés. „Először a kapitányok és szüleik ízlése. Gyulladás esetén a kartingban és a magasabb kategóriákban is viszonylag drága versenyeket lehet kezelni, ”magyarázza Midrla. Aztán a csúcs felmászik a hegyre. „Megpróbálunk vonzó gyerekeket vonzani egy vonzó sportba, mint pl. Karts Kids szórakoztató.És ha nem nőnek fel tőlük, biztosan felelősek lesznek. Ebben az évben háromszor megyünk a Karting Akadémiával. Például a Lipno-i Olimpiai Park egy másik esemény lesz, “Jan Midrla írja le a gyermek tehetségével kapcsolatos munkát.

” Srácok, ki az Ön modellje? “Kérem tízévesek, akik a sisakjuk miatt nem különböztethetők meg. És egyenként ömlik ki magukat: “Nos, frsapen. Igen, igen, Vrsapen. Nos, Max, hogyan nyerte meg most.

Max Verstappennek tartják szem előtt. 18 és 228 éves korában a legfiatalabb győztes lett.Még az apja és az egykori F1-es vezető, Ver Verdappen is megerősítette, hogy a gokartok a legjobban versenyeztek. “Ha ezek a srácok és lányok F1 pilóta lettek, akkor valószínűtlen, de ez egy olyan sport, mint bármely más, nem csak a számítógépen ülő állandó. Amikor egy kisfiú azt mondja nekem, hogy egyszer meg akarja nyerni a Formula 1-et, elmondom neki, hogy egy dolgot mondok neki: „Várj” – mondja Midrla edző.